2017. szeptember 20., szerda

„Egészséges is lehet finom” – pályázat családok számára

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2017. augusztus 18  – szeptember 15. között pályázatot hirdet a családok számára.

Keressük a legjobb kisétkezésekre szánt ételeket!

A pályázat célja, hogy megismerjük és megismertessük azokat a változatos és egészséges összetevőkből készült, kisétkezésekre (tízóraira, uzsonnára) szánt ételeket, amelyeket a szülők készítenek és csomagolnak gyermekeiknek, nap mint nap iskolaidőben. A beérkezett recepteket (megjelölve, hogy hány főre szól) a hozzá tartozó fényképpel együtt az OGYÉI a kampányhoz tartozó közösségi oldalán közzéteszi, amelyekre a felhívás időtartama alatt várja a lakosság szavazatát. A szavazás módja, a feltöltött kép(ek)re adott ’like’.

 A beérkező szavazatok alapján az első hét helyezett díjazásban részesül az „Egészséges is lehet finom”, kampány keretein belül. Továbbá a szavazók voksai és szakmai elbírálás után a 10 legegészségesebb kisétkezésre szánt ételt képpel és leírással közzétesszük a www.merokanal.hu oldalunkon, hogy azokat minél többen megismerhessék, elkészíthessék és megkóstolhassák.

A nyertes családok ajándéka (amelyet sorsolással döntünk el, hogy melyik család, melyik ajándékot nyeri meg):

A játék menete

  1. A családok által elkészített étel pontos leírását és az étel fotóját küldjék el az info@merokanal.hu e-mail címre, név és elérhetőség megjelölésével (telefonszám, e-mail cím)
  2. A játék időtartama alatt egy család részéről több étel is beküldhető, de ugyanazzal a recepttel a család részéről csak egyszer nyújtható be pályázat.
  3. Az OGYÉI Kommunikációs és Koordinációs Főosztálya naponta egyszer az aznap érkező recepteket a hozzá tartozó képpel együtt (beküldő nevének feltüntetésével) feltölti az „Élj könnyebben” elnevezésű Facebook oldalára.
  4. A feltöltött képekre a pályázat időtartama alatt várjuk a lakosság szavazatát.
  5. A játék végeztével – 2017. szeptember 15. – a szervező OGYÉI összesíti a Facebook „Élj könnyebben” oldalán a feltöltött képekre leadott szavazatokat (’like’-kot), és kialakítja a TOP10-es listát, valamint gondoskodik az ételek leírásainak publikálásáról a www.merokanal.hu-n.
  6. A nyerteseket az OGYÉI a megadott elérhetőségeken értesíti nyereményükről.
  7. A díjazottak a nyereményüket 2017. december 31-ig használhatják fel, előre egyeztetett időpontban. A nyeremények készpénzre nem válthatóak!

A pályázatokkal kapcsolatos információ:

Kontakt: Márta Melinda, OGYÉI Kommunikációs Iroda

E-mail: info@merokanal.hu

Telefon: Tel.: (1) 8869-300/218-es mellék

 

Keressük a közétkeztető cégek által folytatott jó gyakorlatokat!

A közétkeztetés reformját népszerűsítő kommunikációs kampányunk keretében keressük azokat az közétkeztető cégek által folytatott jó gyakorlatokat, melyek mintául szolgálhatnak az iskolák, szülők és pedagógusok számára

Felhívás – közkonyha fejlesztés

Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségekben található, helyi termékértékesítést szolgáló piacok, vásárterek infrastrukturális fejlesztésének, illetve a közétkeztetés fejlesztésének megvalósítása érdekében került meghirdetésre. A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére. Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése. A felhívás kódszáma: VP6-7.2.1-7.4.1.3-17

„Egészséges is lehet finom” – pályázat családok számára

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2017. augusztus 18  – szeptember 15. között pályázatot hirdet a családok számára. Keressük a legjobb kisétkezésekre szánt ételeket! A pályázat célja, hogy megismerjük és megismertessük azokat a változatos és egészséges összetevőkből készült, kisétkezésekre (tízóraira, uzsonnára) szánt ételeket, amelyeket a szülők készítenek és csomagolnak gyermekeiknek, nap mint nap iskolaidőben. A […]

Kötelező képzést indít az OGYÉI élelmezésvezetőknek

Szeptembertől nyolc alkalommal – a fővárosban és több vidéki helyszínen – indít képzést az közétkeztetési cégek élelmezésvezetői számára az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Intézményi követelmények – kérdések és válaszok a rendelet kapcsán

A közétkeztetők számára is szeretnénk elérhető, naprakész információkat megosztani, amellyel támogatjuk munkájukat. Gyakran Ismételt Kérdések rovatunkban, témakörönként összegyűjtöttük néhány kérdést és választ, amelyek hasznosak lehetnek a rendelettel kapcsolatosan felmerült kérdések tisztázásában. Ezen a héten az intézmény típusokat, általános követelményeket, munkahelyi étkezést vesszük górcső alá.

10+ 1 tipp külföldi utazáshoz, nyaraláshoz

A nyaralást elsősorban a gyomorpanaszok keseríthetik meg, ezt az alábbi jó tanácsok betartásával elkerülheti!

’Táplálkozás-egészségügyi szempontok a közétkeztetésben’ képzés tájékoztató

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet tájékoztatja a közétkeztetési rendeletben előírt képzés iránt érdeklődőket, hogy a képzés szakmai anyagai elkészültek, jelenleg a helyszínek és időpontok egyeztetése zajlik.

Tippek ötletek a nyári melegben ha kirándulni megyünk

Végre itt a nyár, beköszöntött a jó idő, vége az iskolának. Szülőként törhetjük a fejünket: mit csomagoljunk az uzsonnástáskába, ha kirándulni vagy táborba megy a gyerekünk? Tippek, ötletek a nyári uzsonnához!

Só használata – kérdések és válaszok a rendelet kapcsán

A közétkeztetők számára is szeretnénk elérhető, naprakész információkat megosztani, amellyel támogatjuk munkájukat. Gyakran Ismételt Kérdések rovatunkban, témakörönként összegyűjtöttük néhány kérdést és választ, amelyek hasznosak lehetnek a rendelettel kapcsolatosan felmerült kérdések tisztázásában. Ezen a héten a sót helyezzük fókuszba.

Hurrá nyaralunk…! – és mi legyen a családi útipatikában?

Végre itt a nyár, remek az idő az iskolának is vége és kezdődhet a csupa nagy betűs, élményekkel teli VAKÁCIÓ. Ez az az időszak, amikor kicsit fellélegzünk, számoljuk vissza a napokat a családi nyaralásig. A gyerekek izgatottan várják, hogy mikor indulunk már végre. Mi szülők pedig elkezdjük tervezni, hogy mit vigyünk magunkkal és csomagolás közben […]