Élelmiszerekvédjegyek témájú előadásokkal folytatódik a közétkeztetési munkacsoport

A nagy érdeklődést kiváltó szabadszedés a menzán témájú ülés után a NÉBIH szakértőjének élelmiszervédjegyekről szóló hasznos előadásaival folyatódik a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által életre hívott közétkeztetési munkacsoport online programsorozata. Dátum: április 25., csütörtök 13:00-14:35 A program bárki … Tovább

Szabadszedés a menzán

Szabadszedés a menzán témában 2024. március 20-án 20. alkalommal került megrendezésre a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Táplálkozástudományi Főosztálya és a közétkeztetési munkacsoportot koordináló bizottság által szervezett közétkeztetési munkacsoporti ülés. A munkacsoporti ülés első vendégelőadója Farkas Erika, okleveles táplálkozástudományi … Tovább

Kisorsoltuk a HAPPY-hét idei nyerteseit

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

Április 5-én, 247 beérkezett pályázatból kisorsoltuk a 14. HAPPY-hét nyerteseit. Az alábbi intézmények egy-egy 150 ezer forintos sportszervásárlási utalvánnyal lettek gazdagabbak. 1. Csobaji Általános Iskola (Csobaj) 2. Tiszakürti Körzeti Általános Iskola (Tiszakürt) 3. Apátkúti Erdei Általános Iskola (Visegrád) 4. Jánkmajtisi … Tovább

10 tipp víziváshoz – gyerekeknek készített oktatóvideót a NNGYK

Kategória: Egyéb, Hírek, Táplálkozás | 0

Új animációs videót készített a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Táplálkozástudományi Főosztálya a HAPPY-hét program keretében, amely 10 egyszerű tippet ad ahhoz, hogyan növeljék a gyerekek a vízbevitelüket. A videó használható egészséges táplálkozással kapcsolatos oktatás keretében, többek között nevelési-oktatási … Tovább

Új szakmai irányelv a felnőttkori elhízás diagnosztikájáról és kezeléséről

Kategória: Egyéb, Hírek, Táplálkozás | 0

Az elmúlt 30 évben az elhízás gyakorisága hazánkban is drámaian nőtt. Az elhízás – és az azzal összefüggő betegségek – megelőzése, illetve kezelése fontos népegészségügyi érdek. Tavaly év végén jelent meg az Egészségügyi Közlönyben (2023; 73: 1929-1970.) a felnőttkori elhízás diagnosztikájáról … Tovább

Húsmentes ételek az idei Közétkeztetési Szakácsversenyen

9. alkalommal ünnepelhettük a közétkeztetésben és közétkeztetésért dolgozókat a Közétkeztetési Szakácsverseny nagyszabású, háromnapos döntőjén. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) munkatársai részt vettek a zsűrizésben, a programot kísérő kerekasztal-beszélgetésben és különdíjat is adományoztak. 2024. március 5-7. között, a SIRHA … Tovább

Szakértők a szabadszedéses menzáról

A téma iránti nagy érdeklődésre való tekintettel a soron következő, 2024. március 20-i közétkeztetési munkacsoport témája a szabadszedés a menzán. A munkacsoport találkozóit szervező Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) minden érdeklődőt szívesen lát, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Figyelem! … Tovább

Közétkeztetés a változásért

2024. február 22-én sikeresen lezajlott az idei első, de immár 19. alkalommal meghirdetett közétkeztetési munkacsoporti ülés, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Táplálkozástudományi Főosztálya és a közétkeztetési munkacsoportot koordináló bizottság szervezésében. A találkozó vendégelőadója Dr. Diófási-Kovács Orsolya, a Budapesti … Tovább

Elindult a regisztráció a 14. HAPPY-hétre

Kategória: Egyéb, Hírek, Oktatás | 0

Rekordszámú, összesen 1031 iskola és óvoda vett részt tavaly a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által évente meghirdetett HAPPY-héten, melynek célja a vízfogyasztás népszerűsítése és a – gyermekkori elhízás terjedésében szerepet játszó – üdítőfogyasztás visszaszorítása a fiatalok körében. Idén … Tovább

Történelmi jelentőségű kezdeményezés a nem fertőző betegségek leküzdésére

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

2024. február 13-án, egy Oslóban tartott találkozóval elindult a Joint Action on cancer and other non-communicable disease prevention project (JA PreventNCD; ’együttes fellépés a daganatos és más nem fertőző betegségek megelőzéséért projekt’). A transzformatív kezdeményezés az Európai Unió társfinanszírozásával, az … Tovább