Itt a Halloween, jön a házibuli időszak. Persze jó lenne, ha cukros muffinok, csokik és nyalókák helyett ilyenkor is valami egészséges kerülne az asztalra. A következőkben néhány ötletes tippet adunk ehhez.
Szülőként jó időszak ez arra, hogy valami új alapanyagot ismertessünk meg a gyerkőcökkel. A tökfaragással már közelebb hozhatjuk őket a zöldségekhez, és valószínűleg nagyobb lelkesedéssel kóstolják meg a céklasalátát, ha a vámpírok kedvenceként tálaljuk fel, vagy a dióbelet, ha pirított egér agyvelőnek nevezzük.
Roppant jól fest például a fekete olívabogyó pókformában elrendezve a töltött tojáson vagy egy kenyérszeleten, és akár hangyának is tűnhet a lenmag a vegyes salátán.
Nem kell, hogy különleges legyen az alapanyag. Némi kreativitással gyorsan összedobhatunk néhány szörny formájú szendvicset, vagy almából és sajtból fogsort, esetleg félbevágott banánból készíthetünk ,,szellemes” gyümölcsdesszertet.
A máskor talán kevésbé ízletesnek tűnő cékla vagy paradicsom is sokkal finomabb lesz akkor, ha különleges elnevezést kap. Íme két igazán halloween-i recept.
A Véres Báró koktélja
Hozzávalók:
3 dl paradicsomlé
1 darab friss narancs leve
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál búzacsíra olaj
csipetnyi reszelt szerecsendió
Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat, pihentessük hűtőben. Jégkockával kínáljuk.
Vámpírpüré
Hozzávalók:
2 közepes cékla
2 evőkanál görög joghurt
1-2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés: A céklát meghámozzuk, majd sütőben puhára sütjük. Robotgéppel pürésítjük, majd ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával. Joghurttal lazítjuk az állagát. Friss pirítósra kenve a legfinomabb.