2018. június 24., vasárnap

Ki lesz „2018 legkedvesebb iskolai konyhás nénije vagy bácsija”?

Kedveled az iskoládban a konyhai dolgozókat? Szépen tálalják az ételed, kedvesen szólítanak meg? Megjegyzik, hogy mi a kedvenc ételed? Segítőkészek, ha kérdésed van? Készíts vele egy szelfit és nyerjetek!

Hogyan vehetsz részt a játékban?

  1. Mondd el a menzán dolgozó kedvenc konyhás néninek/bácsinak, hogy van egy pályázat, amelyben országszerte keressük azokat a konyhai dolgozókat, akik kedvesek, segítőkészek, mindig szépen, gusztusosan tálalják az ételt, és odafigyelnek rátok! Így munkájukkal példát mutathatnak más konyhai dolgozók számára is!
  2. Készíts egy közös szelfit, a fotón Te és a konyhás néni/bácsi mindenképpen legyen rajta, de az sem baj, ha több osztálytársad is látható! Írj/írjatok egy pár sort röviden, hogy szerinted, szerintetek miért Ő a legjobb konyhás néni/bácsi!
  3. Kérd meg az osztályfőnököd, hogy a fotót és az indoklást legkésőbb 2018. április 30-ig küldje el az info@merokanal.hu e-mail címre.
  4. A határidő lejárta után feltöltjük a fotót az „Élj könnyebben” Facebook-oldalunkra, nektek nincs más dolgotok, mint hogy május 02. – május 20. között lájkoljátok a feltöltött képeket! Szóljatok az iskola minden osztályának, a szülőknek és a pedagógusoknak is! Ha egy iskolából több osztály nevezi a konyhás nénit/bácsit, akkor a szelfiket montázsként tesszük közzé, a kedvenc konyhai dolgozótokra érkező szavazatok pedig összeadódnak.

Díjazás

Ki nyer?

A legtöbb lájkot kapó konyhás néni vagy bácsi lesz az év konyhai dolgozója, munkáját egy díjjal ismeri el az OGYÉI.

A játékban részt vevők közül kisorsolunk tíz osztályt, a nyertesek egy egynapos, az egészséges táplálkozással kapcsolatos érdekes, informatív osztálykiránduláson vehetnek részt!  

Az esemény időpontjáról a nyertes osztályok osztályfőnökeit e-mailben értesítjük!

Eredményhirdetés: 2018. május 25.

 Osztályfőnökök figyelmébe:

Egy konyhai dolgozót több gyermek (több iskolából, több osztályból) is jelölhet közös szelfi készítésével. Az ugyanarra a személyre érkező jelölések és a képekre adott szavazatok összeadódnak.

A szelfi beküldéséhez kötelező a konyhás néni/bácsi és a szülő, gondviselő írásbeli hozzájárulása azért, hogy a képet közzé tehessük az OGYÉI közösségi oldalán (Élj könnyebben), valamint a www.merokanal.hu oldalon. Az írásbeli hozzájárulást az osztályfőnök gyűjti és őrzi, a játékhoz nem kell beküldeni!

Fontos, hogy az info@merokanal.hu címre küldött e-mailben pontosan adják meg az alábbi adatokat:

  • a regisztráló iskola pontos neve és címe
  • a regisztráló osztály jelölése (pl. 9A)
  • a képen szereplő konyhás néni teljes neve
  • a képen szereplő konyhás néni munkahelyének címe (vagyis a menza, menzát üzemeltető cég neve és a menza címe, ahol a kép készült)
  • a jelölés rövid indoklása

Az e-mailben kérjük az alábbi szöveget feltüntetni:

Nyilatkozom, hogy a csatolt képeken szereplő konyhás néni/bácsi és a gyermek(ek) esetében rendelkezésemre áll a szülő/gondviselő írásbeli hozzájárulása a kép közzétételéhez az OGYÉI közösségi oldalán (Élj könnyebben), valamint a www.merokanal.hu oldalon.

A képeket minimum 1600×900 pixel, jpg fájlformátumban kérjük beküldeni!

Kérjük, hogy egy e-mailbe gyűjtse össze és küldje be az ugyanazzal a konyhás nénivel/bácsival készült képeket.

Egy osztály csak egy konyhai dolgozót jelölhet!

Meghosszabbítottuk a „Keressük 2018 legjobb diétás közétkeztetőit!” felhívás beadási határidejét!

Módosult az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által, a gyermekek iskolai étkezését biztosító cégek részére meghirdetett felhívás, melynek keretében olyan recepteket várunk, melyek három különféle, speciális diétára szoruló gyermekcsoport, a tejfehérje-allergiások, a gluténérzékenyek és a cukorbetegek étkezési igényeire kínálnak megoldást.

Megvannak a nyertes osztályokat – Irma néni sorsolta ki a győzteseket!

Lezárult, és ahogy arról korábban hírt adtunk, Irma néni, Román Józsefné lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije. A Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által meghirdetett pályázatra tanulók nevezhették be kedvenc konyhás nénijüket, bácsijukat, a játékfelhívásban az OGYÉI azt ígérte, a résztvevő közül 10 szerencsés osztály kiránduláson vehet részt.

Irma néni Magyarország legkedvesebb konyhás nénije

Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a pályázaton, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdetett meg ez év márciusában. A közétkeztetés jelentőségére fókuszáló 2018-as kampányban azokra a konyhai dolgozókra irányult a figyelem, akik sokat tesznek és tehetnek azért, hogy a tanulók elégedettebbek legyenek és szívesen fogadják, […]

Rekord részvétellel zárult a 9. Happy-hét

Több mint 73 ezer iskolás és óvodás gyermek figyelmét sikerült felhívni a folyadékfogyasztás jelentőségére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által szervezett Happy-hét során. Idén az iskolák mellett már az óvodák is részt vettek a programban.

Hamarosan kiderül, ki lesz Magyarország legkedveltebb konyhás nénije vagy bácsija!

Több mint száz osztály nevezte be legkedvesebb konyhás nénijét/bácsiját abba a játékba, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet indított az iskolák körében. A pályázat célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet azoknak a munkájára is, akik a közétkeztetés fontos láncszemeként nap mint nap hatással vannak a gyerekek egészségére. A gondos tálalás, a kedves kiszolgálás […]

A túlsúlyos serdülők 80%-a túlsúlyos felnőtt lesz!

Lezajlott a 9. HAPPY-hét! Kilencedik alkalommal, 2018. március 19-23 között rendezte meg az Országos Gyógyszerészeti és Élelemezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a fiataloknak szóló magyarországi vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-hetet. A program egyre népszerűbb az iskolák és óvodák körében, a tavalyi évhez képest több mint kétszer annyi, 404 intézmény (245 iskola és 159 óvoda) jelentkezett.  Ez azt jelenti, hogy […]

Meghosszabbítjuk a határidőt – küldjetek szelfit április 30-ig! Keressük 2018 legkedvesebb konyhás nénijét/bácsiját!

Osztálykirándulást nyerhet tíz osztály az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által szervezett játékon, melynek keretében keressük 2018 legkedvesebb konyhás nénijét/bácsiját! Tekintettel a tavaszi szünetre – pedagógusok kérésére – meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt április 30-ig!

Tippek húsvéti étkezéshez

Hazánkban a Húsvét a Karácsony mellett az év egyik legjelentősebb ünnepe, így nem csoda, hogy számos hagyományos menü szerepel a családi asztalon. A sonka, tojás, bárány, torma, kalács a legismertebb ételek, csak, hogy néhányat kiemeljünk. Fontos szempont, hogy az ételsor kiválasztásakor a megfelelő, jó minőségi alapanyagot részesítsük előnyben, helyes konyhatechnológiát alkalmazzunk, továbbá ügyeljünk a változatosságra […]

Hogyan fejlődik gyermekünk?

Gyermekünk újszülött vagy tipegő korában gyakran találkozik védőnővel, gyermekorvossal, a szakemberek egy ideig folyamatosan nyomon követik fejlődését. A későbbiek során az alapvető, otthon is elvégezhető méréseket (pl. testsúly, testmagasság) érdemes elvégezni, így a szülők láthatják a változásokat.

Ki lesz „2018 legkedvesebb iskolai konyhás nénije vagy bácsija”?

Kedveled az iskoládban a konyhai dolgozókat? Szépen tálalják az ételed, kedvesen szólítanak meg? Megjegyzik, hogy mi a kedvenc ételed? Segítőkészek, ha kérdésed van? Készíts vele egy szelfit és nyerjetek!