
2. Kire szavazol?
A kategória jelöltjei

Baksáné Karácsonyi Bernadett
Baksáné Karácsonyi Bernadett munkájában elhivatott, szaktudása elmélyült, kreatív, kísérletező, innovatív, tájékozott a szakmai újdonságokkal kapcsolatban. Munkáját mindig lelkiismeretesen, nagy odafigyeléssel, precízen végzi. Tapasztalatait, tudását szívesen megosztja, átadja, bármikor fordulhatnak hozzá kollégái, segítőkész és emberi, a gyermekekhez fűződő szeretetével kiemelkedik. Célja, hogy minden nap egészséges, ízletes és minőségi ételek kerüljenek a gyerekek asztalára. Minden helyzetben kedves, segítőkész, mind szakmailag mind barátilag lehet rá számítani.
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Egyesített Bölcsődék

Balogh Andrea
Andrea napi munkájában mindig precíz, pontos, jól összefogja kollégáit, így igazi csapatmunka folyik a bölcsőde főzőkonyháján.
Pozitív hozzáállásával munkatársait is erősíti nap mint nap.
Változatos, idényjellegű étlap összeállításával segíti, hogy a gyermekek minél több ízvilággal ismerkedjenek meg. Számon tartja, hogy a bölcsődébe járó gyermekeknek milyen ételek a kedvenceik, szorosan együttműködik a kisgyermeknevelőkkel, a bölcsőde vezetőjével és a szakácsnőjével. Figyelemmel kíséri a legújabb konyhatechnológiai eljárásokat.
Szigorúan betartja és betartatja a főzőkonyhában elvárt higiénés, élelmiszerbiztonsági előírásokat, melyet tükröz a NÉBIH minősítés eredménye.
Az Óbudai Bölcsisekért Alapítvány által kiadott, a szülők részére készült receptfüzetek összeállításában is aktívan részt vállalt, figyelemmel kísérve, hogy a gyermekek által leginkább kedvelt ételek szerepeljenek bennük.
A bölcsődei élelmiszernyersanyagok közbeszerzési eljárásában aktívan részt vett, szem előtt tartva, hogy az alapanyagok jó minőségűek legyenek és megfeleljenek a 37/2014-es EMMI rendeletnek.
Óbudai Egyesített Bölcsődék-Csillaghegyi Makovecz Bölcsőde

Bárdos-Meszlényi Csilla Ágnes
Mesterdiplomás élelmiszermérnökként látja el az élelmezésvezetői feladatokat, magas szakmai tudással és felelősségteljes hozzáállással. Munkája mellett folyamatosan fejleszti magát, jelenleg cukrászképzésre jár, ezzel is bővítve szakmai ismereteit és kreatív látásmódját.
Kiemelkedő szakmai meglátásai és rendszerszemlélete nagyban hozzájárulnak a makói konyha jelenlegi sikeres és stabil működéséhez. Jól ismeri a konyhai és szervezési folyamatokat, aktívan részt vesz a mindennapi munkában, nem zárkózik be az irodába, hanem példát mutat jelenlétével és segítőkészségével.
Határozottan, ugyanakkor emberséggel irányít. Kiválóan kommunikál az intézményekkel, beszállítókkal és a társosztályokkal egyaránt, együttműködése mindig konstruktív és megoldásorientált. Szakmai tudása, elhivatottsága és nyitottsága kiemelkedő értéket képvisel a szervezetben.
Eatrend Kft.

Bircsák Jánosné Szabó Petra
Adminisztrátorként kezdett dolgozni a cégnél, de hamar kiderült elhivatottsága, felelősségteljes hozzáállása és kiváló szervezőkészsége. Rövid idő alatt bizonyította rátermettségét, és mára a konyha meghatározó, megbízható vezetője lett. A konyhát jól vezeti, határozott döntéseket hoz, miközben mindig szem előtt tartja a minőségi étkeztetés fontosságát. Mindent megtesz azért, hogy az ellátottak ízletes, változatos és tápláló ételeket kapjanak. Munkáját átlátható rendszerben, nagy lendülettel és gyorsasággal végzi, példát mutatva kollégáinak szakmai igényességből és elkötelezettségből.
Eatrend Kft.

Bíróné Kucsera Andrea
Bíróné Kucsera Andrea a XVIII. kerületi Egyesített Bölcsődék Bababirodalom bölcsődéjének az élelmezésvezető-szakácsnője. A rábízott gyermekek élelmezését a legmagasabb szintű szaktudással, odafigyeléssel és szeretettel végzi évek óta. A kis „csapatát” összefogja és kiválóan irányítja.
A „Bababirodalom” bölcsődében sok-sok rendezvény szokott lenni, melynek lelkes segítője.
Többek közt 2024. áprilisában megtartott „Családi egészségnap” egyik helyszíne volt, mely több bölcsődéből várta az ide látogató gyermekeket és a hozzátartozóit. A rendezvénynek hatalmas sikere volt.
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Egyesített Bölcsődék

Csabai Jánosné
Csabai Jánosné Angéla évtizedek óta része az iskolánknak: kezdetben az iskolabüfét vezette, mely széles kínálattal szolgálta ki a vevőket, mindig figyelve az itt dolgozók és a diákság igényeire. Közben képezte magát és megszerezte az élelmezésvezetői képzést. Az iskolai menza élelmezésvezetőjeként közösséget formálva összefogja, vezeti a rábízott dolgozókat. Folyamatosan keresi az újítás, a jobbítás lehetőségeit.
Mindemellett a jó gazda szemével figyeli az étkeztetés környezetét: a felszerelést, a technikai berendezéseket. Saját ötlete segíti, hogy a kisebédlőnél kevesebb maradékot hagyjanak az ötödikesek. Gondolkodik azon is, hogy kisebbeknél bevezetett önkiszolgáló rendszert iskolai szinten is tovább vigyük. Az étlapot a gazdaságosság követelményeit és az előírásokat mindvégig szem előtt tartva, a kor és a diákság igényeinek megfelelően fokozatosan átalakította.
Nem riad vissza a munkától: ha kell, a saját munkatársaival együtt festi ki az ebédlőt. Inspirálja dolgozóit, hogy mérettessék meg magukat, így már részt is vettek a MenzaAkadémia versenyen.
Konyhánk minősége vonzó a beiskolázás során, diákjaink hálásak a menza jó ízeiért. Nem csupán a mindennapi ebédünket főzi meg, ezen túl is mindig számíthatunk a konyhánkra: legyen az bankett, ezüstmise, diáknap, fehérasztal, lelkigyakorlat.
Váci Piarista Gimnázium

Czagány-Mákos Rebeka
Czagány-Mákos Rebeka élelmezésvezetőként dolgozik a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezeténél 2020. szeptember 1. napja óta. A gazdálkodó szervezet fő tevékenységeként gyermekétkeztetési feladatot lát el bölcsődéstől középiskolai korosztályig.
Rebeka, három főzőkonyha, egy speciális étkezésű igényt kielégítő konyha és hat tálalókonyha munkáját koordinálja. Napi szinten közel 2500 gyermek étkeztetését felügyeli.
Munkáját lelkiismeretesen, példaértékűen végzi. Az eltérő korcsoportú gyermekek táplálkozását a hatályos közétkeztetési rendeletnek megfelelően megszervezi, megtartva a gazdaságosság, hatékonyság, eredményesség egységét. Mindezek mellett viszont igazi törekvése az, hogy a „célközönsségünk”, a gyerekek legnagyobb megelégedésére szolgáljon az általa összeállított menüsor.
Folyamatos kapcsolatot tart a saját és a megrendelő intézmények munkatársaival is.
Aktívan vesz részt az élelmiszer alapanyagok tárgykörben évente bonylítandó közbeszerzési eljárásban.
Folyamatosan törekszik az innovációra a korszerű, egészséges nyersanyagok bevezetése, új receptúrák kidolgozása és alkalmazkodása terén. Figyelemmel kíséri a gyermekek igényeit is, elégedettségük mérésére a korosztályoknak megfelelő tesztsorokat állít össze.
2024-ben az egészséges táplálkozás a közétkeztetésben tárgykörben plakátversenyt hírdetett meg.
Folyamatosan fejleszeti szakmai tudását, részt vesz az egészséges táplálkozást népszerűsítő intézményi rendezvényeken, előadásokon.
Lendületes és lelkes kolléga, akire mindenkor lehet számítani.
Kiskunhalas Város Önkormányzata Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete

Énock Ivett
Énock Ivett 23 éve dolgozik a Mevid Zrt-nél, 2012 óta vezeti a Koch Valéria Iskolaközpont főző-, és tálalókonyháját, ahol naponta több, mint 700 diák szakszerű élelmezéséről gondoskodik munkatársai segítségével. Ivett személyisége a gyerekekkel való kapcsolatában a legszembetűnőbb. Napi szinten beszélget velük, név szerint ismeri őket annak ellenére, hogy rövid időt töltenek együtt. Közvetlenségének és a felé áradó bizalomnak köszönhetően olyan ételeket is megkóstolnak a tanulók, amelyekre korábban nemet mondtak.
Számára különösen fontos a fogyasztói elégedettség, a mérések visszajelzéseit beépíti a következő étlapokba, a közintézmény német nemzetiségi hagyományaihoz illeszkedő ételeket tervez, miközben gondosan figyel a jogszabályi megfelelésre.
A Mevid Zrt. közétkeztetési kampányai (Nemzetek ételei, Szuperhős kampány) és a hagyományőrző napok alkalmával dekorálja az éttermet, munkatársaival közösen az adott ünnep szerint maguk is beöltöznek, amelyet a diákok hol kuncogással honorálják, hol a szelfi falnál kérnek közös képet Ivett nénivel és a konyhás nénikkel. Mindez tükrözi Ivett hitvallását, egy finom étel még finomabb tud lenni egy hangulatos étkezőben, az étkezés pedig nemcsak egy szükséglet, hanem társulhat hozzá élmény is. Figyelmessége abban is megmutatkozik, hogy a gimnázium búcsúzó osztályai számára a ballagói ebédet kívánság alapján készítik el. A diákok gyakran kérik Ivett nénitől kedvenc „menzás” ételüket szülinapjukra, így e jeles napok az ebédlőben is különlegessé válnak.
Ivett hozzáállása kitűnő példája annak, hogy miként lehet szívvel-lélekkel, élménydúsan jelen lenni a diákok életében, megfelelni a szigorú rendeleteknek, szívügyként tekinteni az ételpazarlás elkerülésére és a helyi termékek beépítésére.
Mevid Mecsekvidéki Vendéglátó Zrt

Érczi Zsoltné
Érczi Zsoltné – Csilla kiemelkedő szakmai tudásával alap támasza minden kerületi élelmezésben dolgozó kolleganőnek. Maximálisan elkötelezett az élelmezésvezetői hivatása iránt. Ha nehézséget sejt, önmagától is útmutatással segíti a munkát, kérés nélkül küldi az anyagot, hogy zökkenőmentesen dolgozzanak a kolleganők. Fáradhatatlanul részt vesz a konyhai tevékenységekben is, hogy minden tökéletesen kerüljön ki a keze alól és a bölcsődéjükre bízott kisgyermekek mindenből a legjobbat kapják az élelmezésben is.
Az élelmezési pályázatokban aktívan részt vesz, támogatja az élelmezési koordinátor munkáját. Étlapjaiban mindig megújul, fáradhatatlanul kreatív, évszaknak megfelelően ollózza ki az újabbnál újabb recepteket.
Ezen felül, rendszeresen segíti a konyhai dolgozók munkáját is.
Segítőkész és mindig elérhető az élelmezésvezető munkatársai esetlegesen felmerülő problémáinak azonnali megoldásában. Nincs olyan kérdés, amire ne tudna válaszolni.
Naprakész a szakmai tudása,lelkes és elhivatott oszlopos tagja az élelmezésvezetői csapatnak és a kerület bölcsődéinek.
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Egyesített Bölcsődék

Farkas Izabella
Farkas Izabella pályafutása példaértékű történet a szakmai elhivatottságról, a kitartásról és a fejlődés iránti alázatról. 2002-ben a Junior Vendéglátó Zrt.-nél büfé eladóként kezdte, ez volt az első munkahelye, amely azóta is meghatározza életét. Vendéglátós végzettség híján saját erejéből képezte magát, elvégezte a büfé eladó és élelmezésvezető tanfolyamokat, majd szorgalmának és elkötelezettségének köszönhetően fokozatosan lépett előre a ranglétrán.
Több, mint húsz éve dolgozik a közétkeztetésben, tíz éve üzemvezetőként irányít egy 6000 adagos normál, valamint egy 1200 adagos diétás/érzékeny konyhát. Ő az a vezető, aki mindenhol ott van: reggeltől estig a konyhán dolgozik, minden üstben főtt ételt megkóstol, és csak akkor nyugszik meg, ha az utolsó szállítóautó is elindult. Munkája középpontjában a fegyelem, a minőség és a gyerekek elégedettsége áll. Konyháján folyamatosan dietetikus hallgatóknak tart gyakorlati oktatásokat, az elmélet mellett megmutatva a megvalósítás lehetőségeit.
Személyesen tart kapcsolatot a partnerekkel és az intézményekkel, ismeri az ellátott gyerekeket és a tálalószemélyzetet is, ennek köszönhetően valódi bizalom és megbecsülés övezi.
Nem irodai vezető, hanem terepi szakember, aki példát mutat elhivatottságból, szakmai igényességből és emberi hitelességből. Izabella az a vezető, aki nélkül nem indul el a nap, és akinek köszönhetően minden adag ételben ott van a gondoskodás, a felelősség és a szeretet.
Izabella számára a munka nem csupán hivatás, hanem életforma, ahogyan ő maga fogalmaz: „Az életem a munkám, a munkám az életem.”
Prizma Junior Zrt

Glonczi Genoveva
Geni a KEB-nél évekig konyhalányként dolgozott. Már ekkor kiderült elkötelezettsége a gyermekek és felnőttek magasabb szintű étkeztetése iránt. Bántotta, ha egy-egy étel nem úgy sikerült, ahogy az Ő magas elvárásai megkövetelték. Több olyan időszak is előfordult, hogy az élelmezésvezetőt segítette munkájával, de eközben a hiányzó szakácsnőt is helyettesítette. Ekkor tapasztalta meg, hogy az élelmezésvezetői hivatás mennyire tetszik neki és milyen szívesen csinálná a mindennapokban, hiszen így még hatékonyabban tudná segíteni a konyha működését. Az ételek még színvonalasabb elkészítéséhez pedig már a kezdetektől hozzá tudna tenni, többek között minőségi alapanyagok választásával. Nagy lelkesedéssel fogott bele az élelmezésvezetői ismeretek elsajátításába, már ekkor hozta az ötleteket az iskolából, hogy hogyan lehetne jobbá tenni a gyermekek étkeztetését. Szabadidejében recepteket keres, figyeli az aktuális előírásokat, szem előtt tartva a rendeleteket. Odafigyel az ízek, színek harmóniájára is. A hozzá tartozó főzőkonyhákban mindig jó a hangulat, beáll a konyha bármelyik munkakörébe segíteni, de a főzés mindig a kedvence marad. Kísérletezik az azonos ételek receptei között, a szakácsnővel összefogva megpróbálják azokat a recepteket állandósítani, amit a legszívesebben fogyasztanak el az apróságok. Ennek érdekében a kisgyermeknevelőket, gyerekeket folyamatosan monitorozza. A szülői visszajelzések mindig pozitívak, évekkel később a gyermekek visszatérve még emlékeznek az itt megtapasztalt ízekre, megkapó személyiségére, akin keresztül az egészséges életmód alapjai megteremtődtek.
Kőbányai Egyesített Bölcsődék (KEB)

Harmath Klaudia
Konyháját kiváló rendszerben, precízen és átláthatóan vezeti. A környező konyháknál is mindig számíthatnak rá, ha segítségre van szükség – önzetlenül és hatékonyan támogatja kollégáit. Kiválóan koordinál, határozott, előrelátó és felelősségteljes vezető, aki példát mutat munkafegyelmével és elhivatottságával. Munkáját magas szakmai színvonalon, lelkiismeretesen végzi, a gyermekétkeztetés iránti elkötelezettsége pedig minden nap érezhető.
Eatrend Kft.

Incze Alexa
Adminként kezdett dolgozni a konyhán, és rövid idő alatt bizonyította rátermettségét, szorgalmát és tanulni vágyását. Gyorsan elsajátította az élelmezésvezetői feladatokat, és éveken keresztül, élelmezésvezető nélkül, önállóan irányította a bonyhádi konyhát. Kitartó munkájának és szakmai fejlődésének elismeréseként 2024. március 1-jétől hivatalosan is élelmezésvezetői pozícióba lépett.
Munkáját mindig lelkiismeretesen, nagy odafigyeléssel végzi. Fiatal kora ellenére a konyhai dolgozók bizalmát és tiszteletét is elnyerte, vezetőként határozott, következetes és emberséges. A mindennapi feladatok mellett folyamatosan tanul és képzi magát, hogy még magasabb szakmai szinten lássa el munkáját, példát mutatva elhivatottságból és fejlődési igényből.
Eatrend Kft.

Iszályné Ugrai Andrea
Az Élelmezésvezetők gyöngyének a mi Andi néninek legfőbb mottója „Az ember nem gondolkodhat, nem szerethet, nem alhat jól, ha nem evett jól”
Ennek tükrében magas színtű szakmai felkészültség jellemzi munkáját, melyet hatósági ellenőrzések alkalmával kiváló minősítésekre értékelnek. Innovatív szemléletével képes folyamatosan megújulni mindig valami újításon gondolkodik az egészséges étkeztetést szem előtt tartva. Saját főzőkonyhánk adta lehetőségeket igyekszik folyamatosan kihasználni, ezzel segítve az óvodába folyó pedagógiai munkát is.
Megvalósult jógyakorlatai, amire nagyon büszkék vagyunk.
Húsmentes hétfő programhoz csatlakoztunk a Föld és saját egészségünk védelmébe. Gyere-Kóstolj program évek óta nagy kedvenc a szülők körébe, ahol minden hónap utolsó péntekén saját készítésű házi krémjeink kerülnek kóstolásra-recept cserével.Kedvencek hetein a dolgozók és az óvodai csoportok kedvencei kerülnek meghallgatásra és az étlapra. Mesés ebéd heteiben az aznapi ebéd főszereplőivel ismerkedhetnek meg a gyerekek meséken keresztül. Ízek hazája Magyarország elnevezésű két hetünk alatt hazánk nevezetes ételeit fogyasztjuk, mindeközben megismerjük eredetük történetét.Minden évbe érzékszervi bírálaton mérjük kis partnereinek elégedettségét.Vigyük a gyerekeket a konyhába látogatások alkalmával lehetőség nyílik a konyhai feladatok és munkatársak megismerésére. Receptúrái a változatosság és egyediség jegyében számtalanok.
Kíváncsian várjuk új ötleteit a jövőben is.
II. sz Napsugár Óvoda és konyha

Katona Andrea
Zalaszentgrót és környékén közétkeztetésben végzett munkája miatt jelöljük. Andrea számára fontos a jó, minőségi és egészséges étkezés, az elégedett fogyasztó. Megkeresésekor készségesen segít az étkeztetéssekkel kapcsolatos problémák megoldásában. A gyermekek megkérdezésével szívesen bevezet új és kedvelt ételeket. Az iskolákban elsők között vezette be a szabad szedéses ebédeltetést, valamint a zöldség és gyümölcs pultot a gyermekek számára. Az energiatakarékosság érdekében napelemmel történő főzési rendszert építtetett ki, ami költség és környezet kímélő a fenntartható közétkeztetés szempontjait figyelembe véve.
Vásártér Bt.

Kis-Kovács Enikő
Kis-Kovács Enikő a Fecskefészek Bölcsőde élelmezésvezetőjeként széleskörű szakmai ismereteivel, tapasztalatával, innovatív újításaival oszlopos tagja a bölcsődei gyermekétkeztetésnek.
A gyermekek egyéni igényeit életkoruknak megfelelően szem előtt tartja. A diétás gyermekek étkeztetésére rendkívül nagy hangsúlyt fektet. 2021. óta a kerület egy másik bölcsődéjében is helytáll, szintén élelmezésvezetői munkakörben.
Enikő kollegáival türelmes, segítőkész,bármilyen kérdés esetén bizalommal lehet hozzá fordulni.
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Egyesített Bölcsődék

Kissné Kelemen Ildikó
„Mosollyal fűszerezve, szeretettel tálalva”
Ildikó több mint 17 éve dolgozik a Békés város gyermekétkeztetését ellátó főzőkonyhánkon üzemvezetőként. Példaértékű munkabírása, kedvessége, segítő szándéka, pozitív kisugárzása miatt lett mindenki kedvence.
Minden ellátott intézménnyel napi szinten tartja a kapcsolatot, legyen az létszám pontosítás, vagy a felmerült észrevételek orvoslása. Minden kollégája tiszteli, elismeri munkáját, tudják bármikor számíthatnak rá, mindenkit kész helyettesíteni. A mindennapi elkészült ételek kóstolása, véleményezése (fánk sütése) nélküle elképzelhetetlen folyamat. Ebből adódóan nyugodt szívvel ajánlja azt a fogyasztóinknak.
A gyerekek által az étkezéssel kapcsolatosan készített rajzokból kiállítást rendezett az étteremben. A rajzokon visszaköszöntek a tanulók által kedvelt fogások, és az ételeket készítő kollégáink is.
Hitvallása, hogy az elégedett vendégnél nincs nagyobb elismerés.
Kitartásával, megbízható, precíz, gyors munkájával példát állít mindannyiunk számára.
Prizma-Junior Zrt

Lázár Tünde Beáta
Tünde a bölcsőde főzőkonyháját felelősségteljesen irányítja, szem előtt tartva a jogszabályokban meghatározott előírásokat.
Ügyel a konyhatechnológiai eljárások helyes kivitelezésére, higiénés szabályok betartására.
Munkáját gondos gazdálkodás jellemzi, a meghatározott nyersanyagnormát nagy körültekintéssel használja fel, hogy a bölcsődében gondozott gyermekek számára a legjobb alapanyagokból készüljenek el a feltálalt ételek.
A szakácsnővel együttműködve folyamatosan dolgozik az ételreceptúrák tökéletesítésén, célja, hogy az elkészült ételek küllemükben és ízükben is kifogástalanok legyenek. Sokféle, változatos házi feltéteket készít a szakácsnővel együttműködve, valamint az elkészült ételek vitamin és tápanyagtartalmának megőrzése érdekében a kíméletes konyhatechnológiai eljárásokat szorgalmazza.
A változatos és ízletes ételeket a kisgyermekek szívesen fogyasztják, így az élelmiszerhulladék mennyisége is kevés.
Rendszeresen érdeklődik a kisgyermekek étkezése felől, szívesen veszi a munkatársak észrevételeit, ötleteit is.
Az élelmezésvezetői feladatokat két bölcsődében is ellátja, az egyik bölcsődében a diétás étkeztetés helyes és szakszerű kivitelezéséért is felel.
A diétás étkeztetés során jól együttműködik a diétás szakáccsal és a dietetikussal, így a diétát igénylő gyermekek számára biztonságos és egészségüket támogató ételek készülnek.
Nagy teherbírású, megbízható tagja a munkatársi közösségnek.
Óbudai Egyesített Bölcsődék- Kelta Bölcsőde

Lukácsi Gáborné
Lukácsi Gáborné Johanna évek óta lelkiismeretesen és elhivatottan vezeti a fertőszentmiklósi főzőkonyhánkat.
Munkáját a precizitás a pontosság és a folyamatos törekvés jellemzi a legmagasabb minőségre.
Számára nemcsak az a fontos , hogy minden nap friss és ízletes étel kerüljön az asztalra , hanem az is , hogy a gyerekek örömmel fogyasszák azokat.
Kedvességével és odafigyelésével igazi biztonságot teremt a konyha és az intézmények közösségében. Minden döntését az vezérli , hogy elégedettség és jóllét kísérje a mindennapokat.
Gondoskodó személyisége , szakmai tudása és példamutató hozzáállása révén Johanna nemcsak kiváló élelmezésvezető, hanem olyan ember is akire a gyerekek, a kollégák és a szülők egyaránt nagy szeretettel és tisztelettel tekintenek.
Foodlike Hungary Kft.

Mandel-Talics Barbara
Barbiról, az élelmezés vezetőnkről szinte mindenkinek van egy kedves emléke. Ő az, aki nemcsak a konyha szívét, hanem az egész intézmény lelkét is jelenti. Minden reggel azzal kezd, hogy a heti menüt ellenőrzi, friss zöldségeket válogat, és a szakácsokkal egyeztet arról, hogy aznap mi kerül a gyerekek tányérjára.
Barbi nem egyszerűen ő tervez, kísérletezik. Az étkezés számára nem kötelesség, hanem lehetőség arra, hogy a gyerekek minden nap valami finomat és táplálót kóstolhassanak. Munkájának középpontjában a változatosság és az egészség áll: legyen szó színes zöldséglevesről, vagy egy izgalmas gyümölcsnapról, mindig törekszik arra, hogy az étkezés élmény legyen – ne csak táplálkozás.
Ő az, aki pontosan tudja, hogy ki szereti a répát és ki nem bírja a zöldborsót, mégis képes olyan fogásokat készíttetni, amiket végül mindenki örömmel elfogyaszt. Barbi folyamatosan figyel a gyermekek visszajelzéseire, és gyakran kérdezi az óvónőket , kisgyermeknevelőket, hogy miben lehet még jobbá tenni az étkezéseket.
Vidámságok Háza Óvoda-Bölcsőde

Mendrek András
András elhivatott szereplője iskolánkban a közétkeztetésnek, munkáját kiemelkedő szakmai tudással, empátiával és kreativitással végzi. Tevékenysége példaértékű, mert nem csupán a táplálkozási előírásokat tartja szem előtt, hanem az ellátottak életminőségének javítását is. Munkájának középpontjában az egészséges, változatos és élvezetes étkezés áll, amit személyre szabott menükkel, allergének figyelembevételével, és a szezonális, helyi alapanyagok előnyben részesítésével biztosít.
Az étlap és az ételek megfelelő és gondos összeállításának mestere. Kezei közül számos finomság a tányérra kerül. A kollégisták számára mindig valami különlegességgel rukkol elő.
Eredményei között szerepel az étkezési elégedettség mérhető javulása, az élelmiszer-hulladék csökkenése. Mindez azt mutatja, hogy András nemcsak a szakmai elvárásoknak felel meg kiválóan, hanem valódi közösségépítő szerepet is betölt az étkeztetés terén.
Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Mészáros József
Mészáros József, a Ferences Gimnázium Jocó ura évtizedek óta iskolánk pillére. Áldozatos, energiáját nem kímélő munkáját 1988 óta folytatja intézményünkben, 1998 óta nevezetten a gimnázium élelmezésvezetője. Nem csak az étkeztetésszervezési feladatokkal, de naponta minden egyes ebéd lebonyolításával teremt megbízható minőséget és színvonalat gimnáziumunk étkeztetési tevékenységében.
Kedvességével, segítőkészségével, határozottságával és derűjével, egyedi humorával a gimnázium ikonikus alakja. Szerepe és személyisége generációkat átívelő jóemlékek gazdája.
Személye egyben a garancia, hogy a helyben, a saját konyhán elkészült fogások a megszokott minőségben, változatosan és gazdag ízvilággal készülnek el.
Szentendrén a Ferences Gimnázium menzája mindig is híres volt, és ez a hírnév nem látszik lankadni: tanítási napokon 400 étkező (75%) diák és 50 kolléga teszi le a voksát a hazai ízek és Jocó úr által képviselt minőség mellett!
Köszönjük kitartó lojalitását, humorát, együttműködését és szeretetét, amit nem csak tányérra tálalva kapunk meg nap, mint nap, hanem egész lényével képvisel reggeltől estig, hétfőtől, nem csak péntekig, hanem ha éppen kell, vasárnapig is!
Ferences Gimnázium

Mészáros Tiborné Brigitta
Innovatív, újító szellemű vezető, aki mindig nyitott a korszerű táplálkozási irányzatokra és a reform élelmiszerek beépítésére a mindennapi menübe. Olyan étrendet tervez, amely egyszerre egészségtudatos és gyerekbarát, így az ételek nemcsak táplálóak, hanem szerethetőek és élményszerűek is. Ötleteivel támogatja az általános iskola projektjeit, hozzájárulva ahhoz, hogy az étkezés a nevelés és közösségépítés szerves részévé váljon. Aktívan részt vesz a faluközösség rendezvényein is, ahol gyakran felkérik ételek zsűrizésére.
Kiemelt figyelmet fordít a szociális étkezők igényeire: számukra házias, megszokott, mégis igényes és változatos fogásokat biztosít. Az alapanyagokat nagy gondossággal szerzi be, előnyben részesítve a friss, helyi és szezonális termékeket. Az ételek ízesítéséhez friss zöldségeket és fűszernövényeket használ, gyakran szerepel a menüben friss idénygyümölcs is, így ételei egyszerre egészségesek és ízletesek.
A konyha vezetését magas szakmai színvonalon, mégis emberközpontúan látja el. Munkáját precizitás, szervezettség és empátia jellemzi. Fontos számára, hogy kollégái munkáját megbecsülje és elismerje, ami összetartó, motivált csapatot eredményez. Saját tudását rendszeresen fejleszti továbbképzéseken, és fontosnak tartja, hogy munkatársait gasztronómiai élményeket is nyújtó szakmai rendezvényekre vigye, ezzel is inspirálva őket a fejlődésre.
Szakmai tudása, kreatív gondolkodása és elhivatottsága révén hozzájárul ahhoz, hogy az étkezés az ellátottak számára ne csupán napi rutin, hanem valódi élmény és gondoskodás kifejezése legyen.
Dráva Kincse Óvoda és Konyha

Muckstadtné András Enikő
Majd két évtizede elhivatottan dolgozik élelmezésvezetőként a gyermek-, és szociálisétkeztetés területén. Szívügyének tekinti, hogy egészséges, változatos és ízletes ételeket kapjon minden étkező. Kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a menük mindig változatosak, egészségesek, a gyerekek számára szerethetőek legyenek, ugyanakkor a hatályban lévő rendeleteknek is megfeleljenek. Rendszeresen beszélget az étkezőkkel, kíváncsi a véleményükre és visszajelzéseik alapján igyekszik finomítani az étrendet.
Fontosnak tartja a tálaló személyzet és az iskolai étkező gyermekek közötti kapcsolattartást. A diákokat már az első hónapokban is arra próbálja ösztönözni, hogy merjék mondani a konyhásnéniknek, miből és mennyit szeretnének elfogyasztani. Azt a gyakorlatot is ő vezette be az évek alatt, hogy a személyzet a tálalás során beszéljen az ételek összetevőiről és fontosságáról a legkisebbeknek. A gyerekek nagytöbbsége szívesen fogyasztja az általa tervezett menüket.
Feladatai nemcsak a gyermekétkeztetésre terjednek ki, hanem az idősek és a szociális étkeztetés területére is. Gyakran előfordul, hogy az élelmezésvezetői kötelezettségein túl az ételkiszállítást is ő végzi, így személyes, jó kapcsolatot ápol a szociális étkeztetést igénylőkkel is.
Szakmai hírneve, már a környező településekre is eljutott, hiszen több intézmény is megkereste, hogy vállalná-e az ellátásukat, és gyakran fordulnak hozzá szakmai tanácsért is.
Folyamatosan képzi magát, részt vesz szakmai workshopokon, és aktívan követi a közétkeztetési szabályokban történő változásokat. Az ellenőrzéseken mindig kifogástalanul megfelel, tevékenységét precizitás és naprakész tudás jellemzi.
Munkája túlmutat a napi feladatokon, valódi törődést jelent a közösség és a jövő nemzedéke iránt. Odaadó munkája, a gyerekek és idősek iránti szeretete, valamint a közétkeztetés iránti elhivatottsága miatt méltán megérdemli, hogy Magyarország legkedveltebb közétkeztetésben dolgozó szakemberei között elismerjék.
Visegrád Városi Konyha

Panyik Gabriella
32 éve dolgozik a gyermekélelmezésben, ebből 13 éve élelmezésvezetőként. Pályája során a 150 adagos kisüzemtől a 5500 adagos központi konyháig minden méretben kipróbálta magát. Mindenhol megtalálta a szépséget és a kihívást, de ma már nemcsak egy konyhát irányít: kulcsszerepe van a központi étlapfejlesztésben és a próbafőzésekben.
Az új ételek először az ő konyhájában készülnek el a 20. kerületben, ellátottjain teszteljük az ízeket, receptúrákat és a gyerekek visszajelzései alapján véglegesítjük az új ételek receptjeit. Mindez hatalmas felelősség és bizalom, amelyet kiváló szakmai felkészültségével, kreativitásával és empatikus hozzáállásával érdemelt ki.
Munkáját az együttműködés, a csapat iránti bizalom és a szakmai igényesség jellemzi. Tudja, hogy a gyermekétkeztetés igazi sikerének kulcsa a jól működő csapat, a szakmai támogatás és a közös felelősségvállalás.
Folyamatosan figyelemmel követi a NÉBIH és a Közszöv előadásait, hogy tudása naprakész legyen. Az EMMI rendelet előírásait mindig a gyerekek valós igényeivel ötvözi, így központi étlapjaink egyszerre felelnek meg a szabályoknak és a gyerekek ízlésének. Számára a gyerekétkeztetés nem munka, hanem életcél – minden nap tesz érte, hogy az étkezés élmény legyen. Olyan élelmezésvezető, aki nap mint nap szívvel-lélekkel dolgozik azért, hogy a gyerekek számára az étkezés élmény, az étel pedig gondoskodás legyen.
Prizma Junior Zrt

Péjáné Somogyi Teréz
Tisztelettel ajánlom Péjáné Somogyi Teréz élelmezésvezetőt a kiírt pályázathoz. Aki immár 26 éve meghatározó szereplője a közétkeztetésnek, munkáját pedig mindig a gondoskodás, a közösség szolgálata és a szakmai igényesség határozza meg. Az óvodás gyermekek, az iskolások, idős ellátottak étkezését egyaránt nagy odafigyeléssel irányítja. Nagyszerű érzékkel teremti meg azt a biztonságos, barátságos és szeretetteljes étkezési környezetet, amely minden korosztály számára örömet jelent. Kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a rábízottak ne csak jóllakjanak, hanem egészséges, ízletes, örömmel fogyasztható ételeket kapjanak. Munkáját különösen értékessé teszi, hogy a helyi termékek használatára törekszik. A korszerű táplálkozási irányelvekre is figyelmet fordít. Teca igazi közösségi ember, empátiája megnyilvánul abban, ahogyan odafigyel kollégáira és az ellátottak visszajelzéseire. Csapatban gondolkodik, támogatja és motiválja munkatársait, segítőkész, minden helyzetben számítani lehet rá. Kollégái és az érintett családok szeretete, tisztelete egyértelműen bizonyítja, hogy nem csupán szakmailag kiváló szakember, hanem olyan ember, aki hivatásának igazi értelmét képviseli: a gondoskodást. Meggyőződésem, hogy példamutató munkája méltán teszi őt alkalmassá arra, hogy elnyerje a címet.
Előszállási Patakparti Óvoda

Pengő Roland
Pengő Roland nem csupán élelmezésvezető – ő a közösség motorja, lelke és mosolya. Munkáját rendkívüli elhivatottsággal, empátiával és szakmai igényességgel végzi. Mindig azon dolgozik, hogy az étkezés ne csupán mindennapi szükséglet, hanem valódi élmény legyen minden korosztály számára – a legkisebbektől az idősekig.
Példamutató abban, ahogyan a szakmai szabályokat és előírásokat a gyakorlatban is kiválóan ötvözi a kreativitással és az emberséggel. Szívügye, hogy minden étel finom, tápláló és szeretettel készüljön. Nem ismer lehetetlent: ha kell, beáll mosogatni, takarítani, segít a konyhán – mindig ott van, ahol szükség van rá. Segítőkészsége és barátságos természete mindenkit inspirál a környezetében.
Roland az a vezető, akire szó szerint 0–24-ben lehet számítani. Mosolya, jókedve, pozitív kisugárzása a legnehezebb napokat is könnyebbé teszi. Folyamatosan keresi az újításokat, fejleszti a menüsorokat, odafigyel a speciális étrendet igénylőkre is, miközben mindig szem előtt tartja a gyermekek ízlését és egészségét.
Az ő munkája példaértékű: nemcsak az étkeztetést szervezi magas szinten, hanem közösséget épít, emberi kapcsolatokat ápol, és nap mint nap bebizonyítja, hogy a hivatás nemcsak szakma, hanem szívből jövő szolgálat is.
Kömlői Óvoda

Rébi Katalin
40 éve dolgozik a vendéglátásban, ebből több mint egy évtizede a közétkeztetésben, ahol jelenleg egy 6000 adagos főzőkonyhát vezet Csepelen. A nyílt vendéglátásban szerzett tapasztalatát és szemléletét sikeresen ültette át a gyermek- és diákélelmezés világába, ötvözve ennek a szegmensnek a rugalmasságát, igényességét a közétkeztetés szigorú előírásaival.
Hitvallása, hogy a közétkeztetésben is érvényes a klasszikus vendéglátói alapelv: „a vendégnek mindig igaza van.” Munkáját ennek szellemében végzi nap mint nap, figyelmet és tiszteletet tanúsítva a „kis vendégek”, vagyis a gyerekek iránt, akiknek étkezése nem csupán fizikai szükséglet, hanem az egészséges fejlődés és a jó közérzet alapja.
Tudatosan törekszik arra, hogy az étlapok összeállításánál a tápanyag-egyensúly mellett az íz, az élmény és a változatosság is helyet kapjon. Vallja, hogy egy élelmezésvezető ízlése, döntései és hozzáállása gyerekek ezreinek alakíthatja az étkezéshez való viszonyát, ezért felelősségteljesen és folyamatos önképzéssel végzi munkáját.
Nyitott a világra és a szakmai fejlődésre: érdeklik a nemzetközi jó gyakorlatok, az új alapanyagok, konyhatechnológiák és ízvilágok, amelyeket inspirációként használ a mindennapi munkában.
Szakmai tudása, embersége és elhivatottsága biztosítja, hogy Csepel gyerekei nap mint nap jókedvűen, finom és egészséges ételekkel tele hassal álljanak fel az asztaltól. Ő maga így fogalmaz: „Minden nap megpróbálom megtenni a tőlem telhető legtöbbet és elégedett vagyok, ha néha sikerül.”
Prizma Food Kft

Scheikné Pápai Tünde
Scheikné Pápai Tünde 2019. óta dolgozik az Erdei Kuckó Bölcsőde élelmezésvezetőjeként. Munkájára igényes, példamutató, maximalista. A bölcsődébe járó gyermekek igényeinek figyelembevételével törekszik az egészséges alapanyagok beszerzésére, az ételek elkészítésére. Szívügye a gyermekétkeztetés. Kollégáival türelmes, segítőkész, bármikor lehet rá számítani.
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Egyesített Bölcsődék

Strammer Evelin Melinda
Van, aki csak főz, és van, aki szívvel-lélekkel táplál. Strammer Evelin az utóbbi: egy olyan élelmezésvezető, aki nem csupán az étkezések megszervezését tartja feladatának, hanem egy egész közösség jóllétének megteremtését. Munkáját a gondoskodás, a kreativitás és a szakmai igényesség különleges harmóniája jellemzi.
Evelin hivatása az élelmezés, de küldetése az, hogy minden tál étel mosolyt csaljon az arcokra. Nap mint nap azon dolgozik, hogy az ellátottak – legyenek gyerekek, betegek vagy idősek – ne csupán jóllakjanak, hanem élményt kapjanak az étkezéssel. Ételei mögött mindig ott van a gondolat: „Az étel több, mint táplálék – az étel törődés.”
Példaértékű szakmai elhivatottságát az újító szemlélet és a folyamatos fejlődés iránti vágy teszi igazán különlegessé. Bevezette a „színes tálak napját”, amikor minden fogás más-más színvilág köré épül, így az étkezés nemcsak finom, hanem látványos is. Nagy hangsúlyt fektet az egészségtudatosságra: szezonális alapanyagokat használ, csökkenti a só- és cukortartalmat, miközben megőrzi az ízek gazdagságát. Az allergiás és speciális diétát igénylő ellátottak számára személyre szabott menüket készít, így senki sem marad ki az élményből.
Evelin kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre is: a maradékmentes konyha programjával és a helyi termelők támogatásával példát mutat a fenntarthatóság terén. Szakmai közösségeiben aktívan megosztja tapasztalatait, jó gyakorlatait, inspirálva ezzel más élelmezésvezetőket is.
Munkatársai szerint Evelin nemcsak vezető, hanem igazi csapatkapitány. Mindig meghallgat, motivál, és a legnagyobb rohanásban is képes megőrizni a jókedvet. Az ő konyhájában nem csak a fazekak zengenek – ott derű, összetartás és szakmai büszkeség is fő.
Strammer Evelin minden tányérra egy kis szeretetet tálal, és ez az, amitől munkája valóban példaértékű. Mert nála az étkezés nem csupán napi rutin – hanem egy szívből jövő élmény, amely jobbá teszi mindennapjainkat.
Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet

Szántó Dóra
Cégünk nagy büszkeséggel nevezi fiatal élelmezésvezetőnket Szántó Dórát, aki csapatával nap mint nap azon dolgozik, hogy Budapest egyik budai kerületének óvodáiban és iskoláiban a gyermekek minőségi, friss és szerethető ételeket kapjanak. Hiszünk benne, hogy a közétkeztetés nem csak a tálalásról szól, hanem a gondoskodásról és az örömről, amit egy jól elkészített étel adhat.
Munkáját fiatalos lendülettel, ugyanakkor nagy felelősséggel végzi. Az étlap összeállításánál dietetikus kollégájával mindig szem előtt tartják a gyermekek egészséges fejlődését, a mindennapi örömöt, amit az étkezés jelenthet számunkra.
Külön figyelmet fordít a szezonális alapanyagokra, valamint arra, hogy az ételek ne csak táplálóak, hanem szerethetőek is legyenek.
Dóra és 12 fős csapata igazi közösséget alkotnak, egymást segítve, jókedvvel, felelősséggel végzik a munkájukat. Minden egyes tálcán érződik a szívük-lelkük.
Hiszünk benne, hogy Dóra lelkesedésével és szakmai alázatával méltó képviselője ennek a versenynek, és jó példája annak, hogy a közétkeztetés lehet szerethető, minőségi és közösségformáló. Büszkék vagyunk arra, hogy a kerületi intézményekben nem csak az ételt, hanem munkatársainkat is szeretik! Számunkra a legnagyobb elismerés, amikor azt halljuk: „Van repeta?”
FH Gasztro Kft.

Székely Istvánné
Marika munkája példaértékű, közel negyven éve dolgozik szívvel-lélekkel a közétkeztetésben, munkáját mindig a lelkiismeretesség, a precizitás, az elhivatottság és az emberség vezérli. Szakmai tudását és tapasztalatát önzetlenül megosztja másokkal, legyen szó fiatal pályakezdőkről vagy tapasztalt kollégákról. Nap mint nap azon fáradozik, hogy a rábízott gyermekek, idősek és dolgozók ízletes, egészséges és változatos ételekhez jussanak. Kiemelten figyel a helyi alapanyagokból készült ételek biztosítására, miközben megőrzi a házias ízeket, amelyeket mindenki szeret. Rendszeresen egyeztet a beszállítókkal, hogy mindig friss és minőségi alapanyagok kerüljenek az asztalra. Gondosan alakítja a menüsorokat, figyelembe veszi a korosztályoknak megfelelő igényeket is. Jó gyakorlatai közé tartozik az új ízek megismertetése, illetve az idősek számára nosztalgikus, régi kedvenceket is felvonultat. Kollégám igazi példakép a szakmában, figyel a részletekre, szívén viseli az étkezők elégedettségét, és mindig törekszik a minőségre. Vezetésével megújult a konyha felszereltsége, korszerű gépek és eszközök beszerzésével hatékonyabb, energiatakarékosabb és biztonságosabb lett a munkavégzés. Ezzel nemcsak a minőség javult, hanem a dolgozók mindennapjai is könnyebbé váltak.
Halamji Kastéály Óvoda, Bölcsőde és Konyha

Szoboszlai Erzsébet
Erzsébet napi munkájában példaértékű a figyelme, precizitása. A konyha higiéniai, élelmiszerbiztonsági előírásainak betartására és betartatására nagy hangsúlyt fektet, ezt a NÉBIH kimagasló, jeles minősítés eredménye is tükrözi.
Mindezek mellett kiváló csapatmunkát szervez minden nap, helyt áll váratlan helyzetek felmerülése esetén is. Pozitív hozzáállásával munkatársait is erősíti nap, mint nap.
Az ellátottak érdekében figyelemmel kíséri a főzési folyamatokat, hogy a készételek magas minőségben kerüljenek tálalásra. Az étlapok elkészítésekor törekszik a változatosságra, hogy a gyermekek minél több ízvilággal találkozhassanak.
Együttműködik a hagyomány őrző bölcsődei programok szervezésében is az étlap összeállítását illetően, fontosnak tartja a munkatársak véleményét, elégedettségét, szívesen meghallgatja és fontolóra veszi az egyéb javaslatokat is.
Amennyiben új ételek kerülnek bevezetésre, Erzsébet szívesen vállalja, hogy elsőként kísérletezi ki az elkészítés technikáját és erről tapasztalatit megosztja.
Óbudai Egyesített Bölcsődék-Csillaghegyi Viziorgona 1 Bölcsőde

Terényiné Marinov Ágnes
Terényiné Marinov Ágnes közel harminc éve szívvel-lélekkel dolgozik azért, hogy az étkezés minden gyógyuló beteg gyermek számára ne csak szükséglet, hanem valódi élmény legyen. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Élelmezési Vezetőjeként évente közel 35000 kórházban fekvő gyermek, azaz húsz év alatt közel 700 000 beteg gyermek és számos óvoda és iskola gyermekeinek élelmezéséért felelt, figyelembe véve minden korosztály igényeit a csecsemőktől, rágni kezdődő kisdedektől, a kamaszokig. Az Ő irányításával és felügyeletével naponta közel 60 egyedi diétát készítenek el allergiás és egyéb betegségekben szenvedő gyermekek részére, kiemelt figyelemmel a változatos és kiegyensúlyozott étkezésre.
Fáradhatatlanul törekedett arra, hogy minden fogás mögött szakmai igényesség, korszerű tudás és emberi odafigyelés álljon. Vezetőként inspirálta kollégáit, összetartó, lelkes csapatot épített, ahol mindenki érezhette: fontos, amit csinál.
Mindig kereste az új megoldásokat, folyamatosan képezte magát, és szívesen osztotta meg tudását másokkal. Aktív szereplője volt az országos szakmai munkának is, a hazai közétkeztetés kötelező minőségi elemeit meghatározó szabályrendszerének kialakításában, ezzel is gazdagítva a hazai közétkeztetés fejlődését. Minden rendezvényre – legyen az Semmelweis nap, gyermeknap vagy mikulásnap – fánkot sütöttek, előkészületeket végeztek, és segítették a catering-et, hogy az ünnepi pillanatok mindenki számára élménnyé váljanak.
Embersége, elhivatottsága és szeretetteljes hozzáállása mindannyiunk számára példaként szolgál. Empátiája, türelme és segítőkészsége mindig erőt adott a környezetének, és bármilyen nehézségben lehetett rá számítani. Minden beteg gyermek számíthatott arra, hogy egyedi igényeit is teljesíteni tudta gyógyulásának érdekében. Munkájának köszönhetően az étkezés nálunk nem csupán a test táplálása, hanem a léleké is – minden tálcán ott van a gondoskodás és a szív melege, amit nap mint nap képviselt.
A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet teljes kollektívájának nevében ajánljuk a díjra.
Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet

Tóth Krisztina Mária
Tóth Krisztina Mária 2022. február óta dolgozik az Eszterlánc bölcsődében és látja el élelmezésvezetői feladatkörét.
Munkáját felelősségteljesen, nagy szakmai tudással végzi. Nemcsak a kötelező és rábízott feladatokat látja el, hanem azokat a nem szorosan a feladatköréhez tartozó munkákat is elvégzi, amikkel megbízom.
Feladatvégzése gyors és rendkívül pontos. A szakterületén belül jól felkészült, széles látókörű szakember. Munkája során nagy gondot fordít az eltérő étkezést igénylő gyerekek étrendjének megfelelő kialakítására, az alapanyagok gondos kiválasztására.
Ellenőrzi az ételek elkészítésének menetét, hogy az a szigorú előírásoknak megfelelően történjen meg. A konyhán dolgozó kollégák munkáját végtelen nyugalmával és békés természetével jól irányítja. Mindig törekszik a békés megoldásokra. Munkatársaival jó a kapcsolata. Az adminisztrációs munkáját körültekintően, pontosan és gyorsan végzi.
A családoknak szervezett közös programokon a konyhai feladatokban részt vesz, beszerzi az ehhez szükséges alapanyagokat. Nemcsak szervezi, hanem tevőlegesen is részese az előkészítő és a befejező feladatoknak egyaránt.
Ügyel arra, hogy a konyha tárgyi felszereltsége megfelelő legyen, az ehhez szükséges beszerzésekre javaslatokat tesz illetve fel is kutatja a bölcsőde számára legelőnyösebb beszerzési forrásokat.
A bölcsőde értékrendjét munkahelyen belül és kívül is méltóképpen képviseli.
Kispesti Egyesített Bölcsődék- Eszterlánc Bölcsőde

Wágner Emőke
Emőke szakács, diétás szakács és élelmezésvezetői végzettséggel is rendelkezik. Intézményünkben először szakácsként dolgozott, majd képezte magát tovább. Gyes-ről visszatérve kezdte gyakorlatát az élelmezésvezetői munkakörben, figyelmesen, sokat tanult elődjétől. Azóta is folyamatosan fejleszti tudását, különféle fórumokon. Képes irányítani a konyhai személyzetet, szervezni a munkát és megbízhatóan működtetni az egységet. Ismeri a különféle diétákhoz kapcsolódó elkészítési technikákat és a speciális étrendi igényeket, ehhez megfelelő partnerekkel dolgozik. Jó szervezőkészséggel rendelkezik, törekszik a költséghatékony működésre.
Részt vesz különféle rendezvények szervezésében, lebonyolításában. Az általános iskolában tartott Fenntarthatósági témahét keretében, előadást tartott, Mentsük, ami menthető címmel, az élelmiszer pazarlásról. Ennek kapcsán plakátkészítő versenyt is hirdetett, melynek nyertesei betekinthettek a konyha mindennapi munkájába is.
Helybeliként mindenki ismeri, és szereti, Ő is tisztelettel van mindenki felé. Igazi csapatjátékos, kiváló kolléga.
Somogyszobi Óvoda