2. Kire szavazol?

Legkedveltebb élelmezésvezető (idősétkeztetés)

A kategória jelöltjei

Bencsák-Stadler Vivien

Van, aki a főzésben csak munkát lát, és van, aki szívvel-lélekkel formálja azt élménnyé. Bencsák-Stadler Vivien ez utóbbiak közé tartozik – sőt, talán ő maga a megtestesült bizonyítéka annak, hogy az élelmezésvezetés nemcsak szakma, hanem hivatás, alkotás és emberi küldetés is.
Dietetikusként és élelmiszeripari mérnökként Vivien nemcsak a táplálkozástudomány legapróbb részleteit ismeri, hanem azt is tudja, hogyan lehet az étkezést szeretetté formálni. Ikrek jegyében született, és ez minden mozdulatán érződik: kíváncsi, energikus, mindig tele új ötletekkel. Munkájában egyszerre van jelen az ésszerűség és a kreativitás, az odafigyelés és a játékosság. Nemcsak vezet, hanem inspirál – csapatát mindig mosollyal, lelkesedéssel és egy csipet humorral vezeti. Azt mondják róla, ha Vivien belép a konyhába, a levegő is megtelik derűvel és lendülettel.
Két kisgyermek édesanyjaként pontosan tudja, milyen fontos az, hogy a tányérra kerülő étel ne csak tápanyag, hanem örömforrás is legyen. Ez az anyai gondoskodás átsugárzik munkáján: az általa vezetett konyhán az étkezés nem rutin, hanem élmény. A menüsorokat nem csupán tápérték és diétás szabályok alapján tervezi, hanem az emberek lelkére hangolva – figyel arra, hogy az étel színe, illata, formája is hozzájáruljon a jókedvhez és a gyógyuláshoz.
Vivien folyamatosan újít: bevezette a „színek hete” programot, ahol minden nap más színű alapanyagok kerülnek középpontba, ezzel is játékosságot és tudatosságot hozva az étkezésbe. Munkatársai szerint olyan, mint egy kétlábon járó lexikon – ha valaki kérdez tőle, pillanatok alatt megvan a válasz, legyen szó allergiás étrendről, energiaszámításról vagy egy új ételkombinációról. Az ellátottak és kollégák egyaránt tisztelik tudásáért, és szeretik emberi közvetlenségéért.
Vivienben megvan az a ritka képesség, hogy az élelmezést többnek látja, mint adagok és grammok összessége – számára ez kapcsolódás emberekhez, gondoskodás a test és a lélek egyensúlyáról. Szaktanácsait sokan követik, és nem egy embernek segített már visszatalálni az egészséges élethez.
Ő az, aki egyszerre szakember, vezető, anya és barát – aki hisz abban, hogy az étel nemcsak táplálék, hanem szeretet is.
Ezért méltó arra, hogy a merokanal.hu – Év Élelmezésvezetője díj egyik legfényesebb jelöltje legyen.

Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet

Molnár Dániel

Dani, a hajdúböszörményi Szent István Idősek Otthona szakembere, aki jó kapcsolatot ápol az ellátottakkal és a dolgozókkal egyaránt. Több, mint tíz éves tapasztalatait hozta magával, az újonnan nyílt intézetbe, így minden lehetősége megvolt számára, hogy tudását itt kamatoztassa. Vezetőként jól bánik az ízekkel, a diétás étkeztetés sem áll távol tőle, a munkafolyamatokat remekül koordinálja. Dolgozói elismerik a munkáját, így mindig pontosan, az elvárásainak megfelelően hajtják végre az elvégzendő feladatokat. Kollégáinak ezért nagyon hálás, hiszen nap, mint nap, ami érkezik pozitív visszajelzés az étkezőktől, ez nekik is köszönhető. Szívesen alkalmaz új,- modern konyhatechnológiai eljárásokat, ami új recepteket, új ételeket eredményez, azért, hogy még változatosabb legyen az ételkínálat. Nagy örömre szolgált, hogy idén, a fenntartójuk által meghirdetett főzőversenyen, új belépőként egy csillogó ezüstérmet szereztek, (közel húsz közétkeztetést végző főzőcsapatból) ezzel is elismerve a munkájukat. Jövő évre a cél a még csillogóbb arany, és az ellátottak elégedettségének a fenntartása.

Szent István Idősek Otthona

Nagy Balázs

Nagy Balázs több mint három évtizede elkötelezett híve a közétkeztetés megújításának és emberközelivé tételének. Számára a vendéglátás nem pusztán munka, hanem életforma, amelyben cél, hogy örömöt és minőségi ételeket, finom ízeket adhasson nap mint nap azoknak, akik rá bízzák az étkezésüket.
Egy nagykapacitású üzemi konyha vezetőjeként naponta 3500–4000 adag étel elkészítését irányítja. Munkáját az innováció, a minőség iránti szenvedély és a tudatosság jellemzi: a menüfejlesztések során kiemelt figyelmet fordít az egészségtudatos, korszerű alapanyag-használatra és a gasztronómiai élményre. Hisz abban, hogy „az ételnek lelke van”, és ez a szemlélet áthatja a teljes csapatát.
Szakmai fejlődését és elhivatottságát az országos közétkeztetési szakácsversenyeken való aktív részvétel is jól mutatja: 2004 óta folyamatosan megméretteti magát és csapatát, 2016-ban ezüst-, 2024-ben pedig aranyérmet szereztek, a 2025–26-os szezonban pedig ismét indulnak. 2025-ben a „Közétkeztetésért” érdeméremmel ismerték el több évtizedes szakmai munkáját.
Balázs a szakma nagykövete: több televíziós és online főzőműsorban is szerepelt – köztük a TV2 „100% Hazai” című műsorában –, ahol vendégséfként hitelesen mutatta be a főzés kreatív és modern oldalát.
Hiszi, hogy a közétkeztetés jövője az innovációban, a tudatosságban és az emberségben rejlik és ezt nap mint nap bizonyítja.
Folyamatosan megmutatja, hogy a közétkeztetés inspiráló, korszerű és szívvel-lélekkel végzett hivatás, ahol minden étel mögött valódi gondoskodás áll.

Prizma Junior Zrt

Nagy-Dányiné Árgyelán Zsanett

Zsani a kereskedő-boltvezető és vendéglátó-üzletvezető szakképesítés megszerzését követően jelentkezett munkára intézményünknél.
Élelmezési raktárosként, valamint élelmezésvezető-helyettesként dolgozott.
Munka mellett tovább képezte magát és az élelmezési menedzser képesítést is megszerezte.
Élelmezésvezetőként 2014 óta dolgozik. Mivel alulról építkezett tudásában, így a teljes élelmezési folyamatot átlátja, mind élelmezés szakmai, mind a gazdálkodás vonatkozásában.
Személyisége megnyerő, kedves, tudatos életmódjával, sportos megjelenésével példát mutat környezetének.
Az egészséges alapanyagok használatát előtérbe helyezi az étlap összeállítása folyamán.
 Rendkívül fontos számára az intézményben élőkkel való kapcsolattartás, így az ebédosztásnál tevékenyen részt vesz a tálalásban, így azonnali visszajelzést kapva az élelmezési csoport munkájáról.
Az intézmény lakói ismerik, kedvelik, mindenkihez van néhány személyre szóló kedves szava.
Beosztott munkatársaival empatikusan, igazságosan bánik, de a szabályok betartását megkövetelve, ők is korrekt vezetőnek tartják és jó kapcsolatot alakítottak ki a munkavégzés során.

Fővárosi Önkormányzat Alacskai úti Idősek Otthona

Nagyné Kóródi Katalin

Nagyné Kóródi Katalin 1994 óta dolgozik a kórházban élelmezési vezetőként. Munkáját magas szakmai igényesség, precizitás és felelősségteljes hozzáállás jellemzi. Kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az ellátottak étkezése ne csak tápláló, hanem élvezetes és változatos is legyen.
Vezetése alatt számos jó gyakorlat és fejlesztés valósult meg: a konyhai munkaszervezés hatékonyabbá vált, a menük összeállítása pedig korszerű, egészségtudatos szemléletet tükröz.
Katalin különös gondot fordít a speciális étrendek és egyéni igények összehangolására, így közvetlenül hozzájárul a betegek gyógyulásához és jó közérzetéhez.
Elhivatottság, kreativitás és példamutató szakmai alázat jellemzi – igazi biztos pont a kórház mindennapi működésében.

Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet

Pándi Attila

„ Nem a tökéletesség a cél – hanem hogy egyre jobb legyél”
Attila több mint 5 éve dolgozik a Békéscsabai főzőkonyhánkon üzemvezetőként. Kreativitása, lendülete, nyitottsága, segítő szándéka példát állít a vele együtt dolgozóknak.
Szívén viseli minden fogyasztó igényét. Felméri az ellátottak által kedvelt, és kevésbé kedvelt ételeket, az étlapok összeállításánál ezt figyelembe veszi. Az idősek ellátásánál az étlapon nevesíti hétvégén kinek a kérésére készült az étel, amelyet a fogyasztók nagyra értékelnek.  A hagyományos ételek mellett, törekszik az új termékek, ételek megismerésére, bevezetésére. Nyugodt szívvel ajánlja azt a fogyasztóinknak.
Kollégáink tisztelik, elismerik munkáját, tudják bármikor számíthatnak rá.  Lendületével, olthatatlan érdeklődésével, kedvességével csapatunk nélkülözhetetlen tagja.

Prizma-Junior Zrt

Pengő Roland

Pengő Roland nem csupán élelmezésvezető – ő falunk, községünk egyik legmeghatározóbb alakja, aki szívvel-lélekkel végzi munkáját. Mindenkire odafigyel, mindenkit ismer, és minden helyzetben lehet rá számítani. Az idősek és a gyermekek étkeztetése számára nem csupán munka, hanem hivatás. Nap mint nap azon dolgozik, hogyan tudná még szebbé, könnyebbé és örömtelibbé tenni az ellátottak mindennapjait.
Roland igazi példaképe annak, hogyan lehet szakmaiságot, emberséget és törődést egyszerre képviselni. Mindig arra törekszik, hogy az ételek ne csak finomak, hanem táplálóak, változatosak és szeretettel készültek legyenek. Szívén viseli az idősek igényeit – rendszeresen meglátogatja őket, beszélget velük, meghallgatja kéréseiket, és ahol tud, azonnal segít.
Nem ismer lehetetlent: ha kell, beáll főzni, mosogatni, takarítani – mindezt mosolyogva és jókedvvel. Minden napra hoz egy kis derűt, figyelmet és szeretetet. Közvetlensége, empátiája és rendíthetetlen segítőkészsége miatt 0–24 órában a közösségért dolgozik. Számára minden egyes tál étel mögött emberi sorsok, történetek, életek vannak. Az ő munkájának köszönhetően az idősek nemcsak ételt, hanem figyelmet, törődést és valódi emberi kapcsolatot is kapnak.
Pengő Roland munkája és személyisége példaértékű – ő nemcsak az étkeztetést szervezi, hanem a szeretet, az összetartozás és a gondoskodás üzenetét közvetíti minden nap.

Kömlő Község Önkormányzat