Almás-túrós muffin
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
  • 100gramm alma
  • 60gramm félzsíros tehéntúró
  • 60gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 40gramm búza finomliszt
  • 40gramm mazsola
  • 30gramm méz
  • 10gramm repcemagolaj
  • 10gramm napraforgó étolaj
  • 2gramm szódabikarbóna
  • 1,5gramm őrölt gyömbér
  • 1,5gramm őrölt fahéj
  • 1,2dl tej (1,5% zsírtartalmú)
  • 1db közepes tojás
Elkészítés
  1. A tejhez keverjük az olajat, a tojást, a gyömbért, a fahéjat, a mézet, az áttört túrót és a hámozott, nagylyukú reszelőn lereszelt almát.
  2. Belekeverjük a szódabikarbónával kevert liszteket és az aprított mazsolát.
  3. Muffinformába kanalazzuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)