Aranygaluska
Fogás
Desszert
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
17
l
tej
1,6
kg
sütőmargarin
10
kg
liszt
2,5
kg
kristálycukor
0,25
kg
vaníliás cukor
0,5
kg
pudingpor
0,04
kg
só
0,5
kg
élesztő
1,6
l
étolaj
5
kg
diós töltelék
20
db
tojás
Elkészítés
Az élesztő felfuttatásához mennyiségű szükséges tejet és kristálycukrot felmelegítjük, majd beletesszük az élesztőt és felfuttatjuk.
Dagasztógépbe tesszük a lisztet, sót, megolvasztott margarint, a tojást, kristálycukrot, a felfuttatott élesztőt, langyos tejet.
Szükség szerint tejet vagy lisztet adunk tésztához a megfelelő állag eléréséhez.
Dagasztás után a tésztát pihentetjük, kelesztjük, majd 1-1,5 kg-os cipókat készítünk. Ismételten kelni hagyjuk.
Ezt követően lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
Pogácsa szaggatóval apró darabokat szaggatunk belőle.
Olajozott tepsibe beletesszük a „pogácsákat”, megszórjuk a diós töltelékkel majd ismét egy sor „pogácsát” rakunk a tepsibe.
A tetejét étolajjal átkenjük, majd 180 °C-on, előmelegített sütőben készre sütjük.
Vaníliás öntetet készítünk.
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás pudingport, vaníliás cukrot és a kristálycukrot, további 5 percig főzzük kevergetve.
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri