Ázsiai csirkehúsos tészta
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 7kg durum spagetti tészta
  • 0,5l étolaj
  • 0,135kg konyhasó
  • 6kg csirkecomb filé
  • 1kg zöldborsó
  • 1kg tisztított sárgarépa
  • 1kg gomba
  • 1kg tisztított vöröshagyma
  • 1l étolaj
  • 0,2l szójaszósz
  • 0,1kg fokhagyma
  • 0,1kg gyömbér
  • 0,1kg keményítő
  • 0,1kg kristálycukor
  • 0,01kg fehérbors
Elkészítés
  1. A spagetti tésztát a sütőben szárazon halványbarnára pirítom, majd sós vízben megfőzöm.
  2. A csirkecomb csíkokat megpirítom, sóval borssal, gyömbérrel, fokhagymával, cukorral, szójaszósszal ízesítem, majd a levét keményítővel besűrítem.
  3. A zöldségeket szeleteljük, bukó üstben megpirítjuk, majd intenzíven fűszerezzük a húshoz hasonlóan, végül keményítővel sűrítjük.
  4. A tésztára helyezzük az összekevert ragut.