Ázsiai csirkehúsos tészta
Fogás
Főfogás
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
7
kg
durum spagetti tészta
0,5
l
étolaj
0,135
kg
konyhasó
6
kg
csirkecomb filé
1
kg
zöldborsó
1
kg
tisztított sárgarépa
1
kg
gomba
1
kg
tisztított vöröshagyma
1
l
étolaj
0,2
l
szójaszósz
0,1
kg
fokhagyma
0,1
kg
gyömbér
0,1
kg
keményítő
0,1
kg
kristálycukor
0,01
kg
fehérbors
Elkészítés
A spagetti tésztát a sütőben szárazon halványbarnára pirítom, majd sós vízben megfőzöm.
A csirkecomb csíkokat megpirítom, sóval borssal, gyömbérrel, fokhagymával, cukorral, szójaszósszal ízesítem, majd a levét keményítővel besűrítem.
A zöldségeket szeleteljük, bukó üstben megpirítjuk, majd intenzíven fűszerezzük a húshoz hasonlóan, végül keményítővel sűrítjük.
A tésztára helyezzük az összekevert ragut.