Budapest szelet barnarizzsel
Fogás
Főfogás
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
3,2
kg
csirkemáj
0,04
kg
fűszerpaprika
3,5
kg
mirelit gomba
2
kg
natúr lecsó
1,5
kg
búzaliszt (BL 55)
0,35
l
olaj
9
kg
sertéskaraj
0,16
kg
jódozott só
1,5
kg
vöröshagyma
3
kg
mirelit zöldborsó
7
kg
barna rizs
4,9
g
őrölt bors
0,11
kg
só nélküli ételízesítő
0,35
l
olaj
0,19
kg
mirelit petrezselyemzöld
0,16
kg
jódozott só
0,19
kg
vöröshagyma
Elkészítés
Budapest szelet
A sertéskarajt felszeleteljük, kiklopfoljuk.
Lisztbe forgatjuk, olajban naturozzuk, hagymás lecsó alapot készítünk, amelybe bele tesszük a csirkemájat a zöldborsót és megpároljuk.
Mirelit gombát megfőzzük és hozzáadjuk a májas zöldborsóhoz.
A natúr szeletet tepsibe rakjuk, tetejére bőven rakunk a raguból és sütőben alaposan átsütjük.
Barna rizs
Zsiradékban lepirítjuk a megmosott, leszárított rizst.
Kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük egy egész vöröshagymát adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk majd delikáttal ízesítjük és megpároljuk.