Budapest szelet barnarizzsel
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 3,2kg csirkemáj
  • 0,04kg fűszerpaprika
  • 3,5kg mirelit gomba
  • 2kg natúr lecsó
  • 1,5kg búzaliszt (BL 55)
  • 0,35l olaj
  • 9kg sertéskaraj
  • 0,16kg jódozott só
  • 1,5kg vöröshagyma
  • 3kg mirelit zöldborsó
  • 7kg barna rizs
  • 4,9g őrölt bors
  • 0,11kg só nélküli ételízesítő
  • 0,35l olaj
  • 0,19kg mirelit petrezselyemzöld
  • 0,16kg jódozott só
  • 0,19kg vöröshagyma
Elkészítés
Budapest szelet
  1. A sertéskarajt felszeleteljük, kiklopfoljuk.
  2. Lisztbe forgatjuk, olajban naturozzuk, hagymás lecsó alapot készítünk, amelybe bele tesszük a csirkemájat a zöldborsót és megpároljuk.
  3. Mirelit gombát megfőzzük és hozzáadjuk a májas zöldborsóhoz.
  4. A natúr szeletet tepsibe rakjuk, tetejére bőven rakunk a raguból és sütőben alaposan átsütjük.
Barna rizs
  1. Zsiradékban lepirítjuk a megmosott, leszárított rizst.
  2. Kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük egy egész vöröshagymát adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk majd delikáttal ízesítjük és megpároljuk.