Bulguros húsgombóc paradicsommártásban
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 6,5kg darált, sovány sertés comb
  • 0,7kg vöröshagyma
  • 10db tojás („M”)
  • 1kg rizs („A”)
  • 0,01kg jódozott só
  • 0,02kg őrölt feketebors
  • 0,05kg fűszerpaprika
  • 0,02kg jódozott só
  • 0,4kg napraforgó olaj
  • 0,8kg búzaliszt (BL 55)
  • 0,6kg cukor
  • 1,6kg sűrített paradicsom
  • 0,01kg jódozott só
  • 0,001kg őrölt feketebors
  • 4kg bulgur
Elkészítés
  1. A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást, az apróra vágott hagymát, rizst, a bulgurt, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, majd jól összekeverjük és gombócokat formálunk belőle.
  2. Bő vízbe teszünk egy leveskockát, fel tesszük főzni.
  3. A gombócokat kivesszük egy tálra, a főzőlét felhasználjuk.
  4. Kevés olajon kevés lisztet zsemleszínűre pirítunk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és folyamatos keverés mellett bele merjük a levet, amibe a gombócok főttek.
  5. Beletesszük a gombócokat is és egyet forralunk még rajta.
  6. Vékony tejföl csíkkal díszítjük!