Csicseriborsókrém
Mennyiség
1főre
Mennyiség
1főre
Hozzávalók
  • 20gramm csicseriborsó
  • 10gramm szezámmag
  • 5gramm citrom
  • 5gramm vöröshagyma
  • 3gramm olívaolaj
  • 0,5gramm fokhagyma
  • 0,4gramm jódozott só
Elkészítés
  1. A csicseriborsót megmossuk, és a só felével annyi vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. (Tipp: konzerv vagy üveges csicseriborsót is választhatunk, ezt nem kell már főzni.)
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, mossuk, kis kockákra vágjuk.
  3. Az olajon félig puhára pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, sózzuk, rátesszük a reszelt fokhagymát, készre főzzük.
  4. A szezámmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. Mixerbe tesszük és alaposan összedolgozzuk, majd a megfőtt csicseriborsóhoz adjuk és krémesre turmixoljuk.
  5. Ízesítjük a citrom levével, hidegen tálaljuk.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)