Csirkemell sült zöldségekkel
Fogás
Főfogás
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
6
kg
csirkemell
0,2
l
napraforgóolaj
0,05
kg
jódozott konyhasó
1,5
kg
paradicsom
0,5
kg
vöröshagyma
0,5
kg
lilahagyma
1,5
kg
zöldpaprika
7
kg
rizs
0,1
l
napraforgó olaj
4,5
csomag
petrezselyem zöld
0,01
kg
jódozott konyhasó
Elkészítés
A megmosott csirkemellet kisebb kockákra vágjuk.
A megmosott, megtisztított vöröshagymát, lilahagymát, zöldpaprikát és paradicsomot szintén kisebb kockákra vágjuk.
Tepsikbe tesszük, fűszerezzük, összekeverjük és a kombi sütő-pároló berendezésben 160°C-on készre sütjük.
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük.
Majd olajon üvegesre pirítjuk és kétszeres mennyiségű vízzel puhára pároljuk.
A petrezselyemzöldet megmossuk, apróra vágjuk és végül a rizsába forgatjuk.