Csirkepörkölt galuskával
Fogás
Főfogás
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
12
kg
csirkecomb
2,2
kg
vöröshagyma
0,16
kg
só
0,02
kg
őrölt bors
0,12
kg
fűszerpaprika
0,8
l
étolaj
2
kg
lecsó
0,08
kg
pirosarany
0,1
kg
fokhagyma
0,8
kg
búzadara
9
kg
liszt
2,4
l
étolaj
50
db
tojás
0,1
kg
só
Elkészítés
Az étolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott, sóval ízesített vöröshagymát és fokhagymát.
Kevés vizet adunk hozzá és puhára pároljuk.
Hozzáadjuk az összes fűszert, majd beletesszük a megtisztított csirkecombokat, majd lefedve készre főzzük.
Lisztet, búzadarát, tojásokat és a sót összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy megfelelő állagú legyen.
Forrásban lévő vízben galuskaszaggatóval kiszaggatjuk.
Főzzük, majd hideg vízben átmossuk. leszűrjük, étolajjal meglocsoljuk.
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri