Csirkepörkölt galuskával
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 12kg csirkecomb
  • 2,2kg vöröshagyma
  • 0,16kg
  • 0,02kg őrölt bors
  • 0,12kg fűszerpaprika
  • 0,8l étolaj
  • 2kg lecsó
  • 0,08kg pirosarany
  • 0,1kg fokhagyma
  • 0,8kg búzadara
  • 9kg liszt
  • 2,4 l étolaj
  • 50db tojás
  • 0,1kg
Elkészítés
  1. Az étolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott, sóval ízesített vöröshagymát és fokhagymát.
  2. Kevés vizet adunk hozzá és puhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk az összes fűszert, majd beletesszük a megtisztított csirkecombokat, majd lefedve készre főzzük.
  4. Lisztet, búzadarát, tojásokat és a sót összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy megfelelő állagú legyen.
  5. Forrásban lévő vízben galuskaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Főzzük, majd hideg vízben átmossuk. leszűrjük, étolajjal meglocsoljuk.
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Egyszeri