Fafül gombás babrau
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
  • 360g fejtett bab
  • 240g friss fafül gomba(kb. 10 gramm szárított)
  • 120g tejföl12%-os zsírtartalmú
  • 40 g friss póréhagyma
  • 12g repcemagolaj
  • 12 g olívaolaj
  • 4g kakukkfű
  • 2,5g jódozott só
Elkészítés
  1. Ha szárítva kapunk csak fafül gombát, akkor legalább egy órára vízbe áztatva készítjük elő. (Körülbelül négyszeres mennyiségű vizet szív magába.)
  2. Az előkészített póréhagymát fél karikákra vágjuk.
  3. Az olajon elkezdjük párolni a hagymát, rátesszük a csíkokra vágott gombát, majd a babot, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezzük, sózzuk.
  4. Ha puha a bab, 1/5-öd részét kivesszük, elkeverjük a tejföllel és botmixerrel alaposan eldolgozzuk, majd visszaöntjük, felforraljuk, tálaljuk.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)