Fasírt burgonyafőzelékkel
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 0,005csom bors
  • 0,04kg fokhagyma
  • 0,05kg fűszerpaprika
  • 0,8l napraforgóolaj
  • 8kg sertéscomb
  • 0,15kg jódozott só
  • 15db tojás
  • 0,4kg vöröshagyma
  • 30db vizes zsemle
  • 0,8kb zsemlemorzsa
  • 0,02csom babérlevél
  • 20kg burgonya
  • 1,2kg búzaliszt (BL55)
  • 0,18kg jódozott só
  • 3l tejföl
  • 0,45kg vöröshagyma
Elkészítés
  1. A megmosott, feldarabolt húst a beáztatott kicsavart zsemlével ledaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
  3. Alaposan összedolgozzuk majd személyenként két kisebb pogácsát formázunk.
  4. Zsemlemorzsába forgatva, bő forró olajban pirosra sütjük.
  5. Rácsra szedjük, hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni.
  6. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk.
  7. Annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.
  8. A főzővizet ízesítjük sóval, babérlevéllel, valamint egészben hagyott hagymával.
  9. Lassú tűzön puhára főzzük.
  10. Amikor kész behabarjuk a liszt és tejföl keverékével.
  11. Óvatosan kiforraljuk.
  12. Tálalás előtt kivesszük a hagymát és a babérlevelet.