Fasírt burgonyafőzelékkel
Fogás
Főfogás
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
0,005
csom
bors
0,04
kg
fokhagyma
0,05
kg
fűszerpaprika
0,8
l
napraforgóolaj
8
kg
sertéscomb
0,15
kg
jódozott só
15
db
tojás
0,4
kg
vöröshagyma
30
db
vizes zsemle
0,8
kb
zsemlemorzsa
0,02
csom
babérlevél
20
kg
burgonya
1,2
kg
búzaliszt (BL55)
0,18
kg
jódozott só
3
l
tejföl
0,45
kg
vöröshagyma
Elkészítés
A megmosott, feldarabolt húst a beáztatott kicsavart zsemlével ledaráljuk.
Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
Alaposan összedolgozzuk majd személyenként két kisebb pogácsát formázunk.
Zsemlemorzsába forgatva, bő forró olajban pirosra sütjük.
Rácsra szedjük, hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk.
Annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.
A főzővizet ízesítjük sóval, babérlevéllel, valamint egészben hagyott hagymával.
Lassú tűzön puhára főzzük.
Amikor kész behabarjuk a liszt és tejföl keverékével.
Óvatosan kiforraljuk.
Tálalás előtt kivesszük a hagymát és a babérlevelet.