Grillezett paprikasaláta
Mennyiség
1főre
Mennyiség
1főre
Hozzávalók
  • 150gramm zöldpaprika
  • 7gramm cukor
  • 7gramm ecet20%-os
  • 4gramm olívaolaj
  • 0,5gramm friss petrezselyem
  • 0,4gramm jódozott só
  • 40gramm krémfehér sajt
Elkészítés
  1. A megmosott paprikát egészben, sütőrácson, 180 fokon alaposan megsütjük. Ha a paprika héja barnás, néhol feketés, kivesszük a sütőből, és ha kicsit lehűlt leszedjük róla a héját.
  2. Az ecetből, cukorból, olajból öntetet készítünk.
  3. A paprika csumáját eltávolítjuk, daraboljuk, tányérra tesszük, rámorzsoljuk a sajtot és meglocsoljuk az öntettel. Végül rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)