Hagymás krumplilángos, tepsiben sütve
Mennyiség
4főre
Mennyiség
4főre
Hozzávalók
  • 600gramm burgonya
  • 120gramm póréhagyma
  • 120gramm zabpehely
  • 20gramm zabkorpa
  • 12gramm napraforgóolaj
  • 12gramm repceolaj
  • 4db tojásközepes
  • 2,4gramm jódozott só
Elkészítés
  1. A burgonyát hámozzuk, mossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az előkészített póréhagymát vékony fél karikákra vágjuk.
  3. Az olaj kivételével minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
  4. Kiolajozott tepsibe halmokat teszünk a masszából, ellapítjuk kissé és 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)