Halfasírt
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
  • 400g pangasius filé
  • 120g vizes zsemle
  • 80g zsemlemorzsa
  • 1db kisebb tojás
  • 16g repcemagolaj
  • 16g vöröshagyma
  • 16g napraforgóolaj
  • 4g friss petrezselyemlevél
  • 1,6g jódozott só
  • 1,6g friss fokhagyma
  • 0,8g szerecsendió
  • 0,24g fekete bors
Elkészítés
  1. A halat megdaráljuk, a zsemlét vízben áztatjuk, kinyomkodjuk, a tisztított vöröshagymát kis kockákra vágjuk.
  2. Az olaj felén puhára pároljuk a hagymát és a reszelt fokhagymát.
  3. Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált halhoz. Belerakjuk a fűszereket, a zsemlét, a tojást, a finomra vágott petrezselymet és alaposan elkeverjük.
  4. Kézzel egyforma gömböket formázunk, meghempergetjük a morzsába. Zsírpapírral bélelt tepsit beolajozzuk, és rátesszük a fasírtokat, 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)