Halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 8kg pangasius
  • 0,3kg zsemlemorzsa
  • 0,5l sütőzsiradék
  • 35db zsemle
  • 0,06kg jódozott só
  • 15darab tojás
  • 0,005kg petrezselyemzöld
  • 5kg bulgur
  • 0,3l étolaj
  • 9l tej
  • 2kg trappista sajt
  • 2,1 kg liszt
  • 1kg vöröshagyma
  • 0,02kg friss fokhagyma
  • 0,8kg margarin
  • 4g szerecsendió
  • 3g fehér bors
Elkészítés
  1. A halat ledaráljuk, a zsemléket beáztatjuk kinyomkodjuk.
  2. A halat, a kinyomkodott zsemléket, a zsemlemorzsa egy részét, a tojásokat és fűszereket összekeverjük, gombócokat formálunk belőlük.
  3. Átforgatjuk zsemlemorzsába, tepsibe helyezzük, majd lefújjuk sütőzsiradékkal és készre sütjük.
  4. A bulgurt átpirítjuk étolajon, felöntjük vízzel és készre pároljuk.
  5. Ízesítjük sóval és petrezselyemzölddel.
  6. Rántást készítünk olajjal és liszttel, felöntjük tejjel, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  7. Ízesítjük őrölt fehér borssal.
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori