Halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral
Fogás
Főfogás
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
8
kg
pangasius
0,3
kg
zsemlemorzsa
0,5
l
sütőzsiradék
35
db
zsemle
0,06
kg
jódozott só
15
darab
tojás
0,005
kg
petrezselyemzöld
5
kg
bulgur
0,3
l
étolaj
9
l
tej
2
kg
trappista sajt
2,1
kg
liszt
1
kg
vöröshagyma
0,02
kg
friss fokhagyma
0,8
kg
margarin
4
g
szerecsendió
3
g
fehér bors
Elkészítés
A halat ledaráljuk, a zsemléket beáztatjuk kinyomkodjuk.
A halat, a kinyomkodott zsemléket, a zsemlemorzsa egy részét, a tojásokat és fűszereket összekeverjük, gombócokat formálunk belőlük.
Átforgatjuk zsemlemorzsába, tepsibe helyezzük, majd lefújjuk sütőzsiradékkal és készre sütjük.
A bulgurt átpirítjuk étolajon, felöntjük vízzel és készre pároljuk.
Ízesítjük sóval és petrezselyemzölddel.
Rántást készítünk olajjal és liszttel, felöntjük tejjel, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Ízesítjük őrölt fehér borssal.
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori