Házi mézes puszedli
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
  • 150g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 60g méz
  • 1db tojás (kisebb)
  • 30g margarin
  • 2g szódabikarbóna
  • 4g őrölt fahéj
  • 3g őrölt szegfűszeg
Elkészítés
  1. A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a fűszereket. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint.
  2. A felolvadó margarin kissé kihűti a mézet, így már belekeverhető a tojás.
  3. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, ráöntjük a mézes keverékre és kanállal alaposan összekeverjük.
  4. A keveréket 1 órán keresztül pihentetjük hűtőben, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)