Joghurtos sült padlizsán
Mennyiség
1főre
Mennyiség
1főre
Hozzávalók
  • 200gramm padlizsán
  • 150gramm joghurt0,1% zsírtartalmú
  • 10gramm fokhagyma
  • 10gramm citrom
  • 4gramm olívaolaj
  • 1gramm friss mentalevél
  • 0,4gramm jódozott só
  • 0,3gramm bors
Elkészítés
  1. A padlizsánt megmossuk, fél centis karikákra vágjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk.
  2. A fokhagymát felszeleteljük, a felforrósított olajba rakjuk. Ha kezd barnulni, hozzáadjuk a padlizsánt, és megsütjük.
  3. A joghurtot elkeverjük a citrom levével és reszelt héjával és az aprított mentalevéllel.
  4. A sült padlizsánszeleteket tányérba rakjuk, meglocsoljuk az ízesített joghurttal, lepénykenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.