Karottás bulgur köret
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
  • 240g bulgur
  • 2,4g jódozott só
  • 200g sárgarépa
Elkészítés
  1. A bulgur mennyiségéhez képest kétszeres mennyiségű vizet forralunk, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott répát.
  2. Ha puha a répa, beletesszük a bulgurt és pár percig rotyogtatjuk.
  3. Sózzuk, levesszük a tűzről, lefedjük és hagyjuk kb. 10 percig, hogy a bulur magába szívja a nedvességet.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)