Kölesfelfújt
Mennyiség
4főre
Mennyiség
4főre
Hozzávalók
  • 720gramm tej1,5% zsírtartalmú
  • 240gramm köles
  • 80gramm tojás
  • 80gramm mazsola
  • 60gramm vaníliás cukor
  • 40gramm margarin
  • 12gramm citromhéj
  • 0,4gramm jódozott só
Elkészítés
  1. A megmosott kölest kevés vízben elkezdjük főzni, majd hozzáadjuk a tejet, a csipet sót, a vaníliás cukor felét és azzal főzzük készre.
  2. A tojássárgáját kikeverjük a maradék vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, a margarin felével.
  3. Összekeverjük a kihűlt, főtt kölessel, az aprított mazsolát is hozzáadjuk és beleforgatjuk a tojás, habbá vert fehérjét.
  4. A maradék margarinnal kikent formába töltjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)