Kukoricalisztes gluténmentes kenyér

Recept nyomtatása
Kukoricalisztes gluténmentes kenyér
Kukoricalisztes gluténmentes kenyér
Mennyiség
db
Hozzávalók
  • 550 ml langyos víz
  • 5 g cukor
  • 15 g friss élesztő
  • 350 g kukoricaliszt
  • 35 g útifűmaghéj
  • 2 kiskanál
  • 1 evőkanál olaj
Mennyiség
db
Hozzávalók
  • 550 ml langyos víz
  • 5 g cukor
  • 15 g friss élesztő
  • 350 g kukoricaliszt
  • 35 g útifűmaghéj
  • 2 kiskanál
  • 1 evőkanál olaj
Kukoricalisztes gluténmentes kenyér
Elkészítés
  1. Langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, amit nem futtatunk fel.
  2. A száraz anyagokat összekeverjük egy tálban. Géppel összedolgozzuk az élesztős vízzel, homogénné.
  3. Végül hozzáadjuk az olajat. Lágy, de nem folyós tésztát kapunk
  4. Formába helyezzük, lekenjük olajjal és bevágjuk a tetejét.
  5. Pihentetjük 15 percet.
  6. Előmelegített, 200 fokos sütőben 40 percig sütjük.
    Előmelegített, 200 fokos sütőben 40 percig sütjük.