Lapcsánkás sertés karaj rizzsel
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 9kg hosszúkaraj
  • 4kg burgonya
  • 30db tojás („M”)
  • 0,12kg jódozott só
  • 0,15kg őrölt feketebors
  • 2kg búzaliszt (BL 55)
  • 5l napraforgó olaj a sütéshez
  • 1kg sovány reszelt sajt
  • 2l tejföl (12%)
  • 0,025kg őrölt feketebors
  • 6kg rizs („B”)
  • 12l víz
  • 0,1kg jódozott só
  • 0,7l napraforgó olaj
  • 0,03kg snidling
  • 10kg fejes káposzta
  • 5kg paprika
  • 5kg kígyóuborka
  • 2,5kg vöröshagyma
  • 2kg sárgarépa
  • 1l ecet (10 %)
  • 10db babérlevél
  • 0,1kg egész feketebors
  • 0,35kg
  • 2kg cukor
Elkészítés
  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk és besózzuk.
  2. A burgonyát lereszeljük, összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a liszttel.
  3. A hús szeleteket lisztbe, majd masszába mártjuk és forró olajban kisütjük.
  4. Amikor kisült tejföllel meglocsoljuk és reszelt sajtot teszünk rá.
  5. Rizzsel tálaljuk.
  6. A rizst pici olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, befedjük és megvárjuk, amíg forr. 1-2 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és 20-25 percig állni hagyjuk.
  7. Kevergetni nem szabad, mert csirizes lesz! Ha kész, belekeverjük a konzerv kukoricát, majd megszórjuk frissen egy kis snidlinggel!
  8. Csalamádé: A tisztítást követően a hozzávalókat legyaluljuk.
  9. Paprikából színeset is tegyünk, az egészet összekeverjük.
  10. Hozzáadjuk az ízesítőket, a babérlevelet kisebb darabokra törjük és így tesszük hozzá, majd még egyszer jól átforgatjuk, ezt követően 5-6 órán keresztül állni hagyjuk.
  11. Az idő elteltével fogyasztható.