Lencsepástétom
Mennyiség
4adag
Mennyiség
4adag
Hozzávalók
  • 80g lencse
  • 40g vöröshagyma
  • 12g olívaolaj
  • 0,5g majoranna
  • 1,5g jódozott só
Elkészítés
  1. A lencsét mossuk, és enyhén sózott vízben puhára főzzük.
  2. A vöröshagymát hámozzuk, mossuk, és apró kockákra vágjuk.
  3. Az olajon elkezdjük párolni a hagymát, hozzáadjuk a majorannát.
  4. A puha lencsét és a párolt hagymát alaposan összeturmixoljuk.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)