Magyaróvári pulyka szelet rizzsel
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 8kg pulykamell
  • 2,5kg pizza sonka
  • 2,8kg trappista sajt
  • 0,5kg liszt
  • 2l étolaj
  • 0,2kg
  • 10g őrölt bors
  • 2kg gomba
  • 6kg rizs
  • 0,5l étolaj
  • 0,3kg petrezselyem zöld
  • 0,10kg
Elkészítés
  1. A pulykamellet kiklopfoljuk, fűszerezzük, lisztbe forgatva mind két oldalát elősütjük, majd tepsibe téve a pirított gombát ráhelyezzük a pulykamellre, rátesszük a sonkát, sajtot 180°C fokon előmelegített sütőben készre sütjük.
  2. A rizst folyóvíz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd az olajon átpirítjuk.
  3. Amikor elérte a kellő pirosságot, a rizs mennyiségének megfelelő, kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, sóval és a megmosott, felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük.
Megjegyzés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori