Mákos muffin
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
  • 100gramm alma
  • 100gramm 0,1%-os zsírtartalmú joghurt
  • 50gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50gramm őrölt mák
  • 40gramm zabpehely
  • 40gramm méz
  • 20gramm mazsola
  • 6gramm repceolaj
  • 6gramm napraforgóolaj
  • 2gramm szódabikarbóna
  • 1db tojás
Elkészítés
  1. A meghámozott almát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, és minden hozzávalóval alaposan összekeverjük.
  3. Muffin formákba kanalazzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.