Narancsos almás lepény
Fogás
Desszert
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
1
kg
narancs
5-6
kg
alma
0,46
kg
porcukor
0,03
kg
őrölt fahéj
0,8
kg
margarin
0,8
kg
kristálycukor
0,08
kg
sütőpor
2,2
kg
liszt
1
l
tejföl
11
db
tojás
0,06
kg
vaníliás cukor
Elkészítés
Hagyományos linzertésztát készítünk.
Kétfelé osztjuk, kinyújtjuk.
Közben a reszelt almából fahéjból, vaníliás cukorból összedolgozzuk a tölteléket.
A kinyújtott tésztára tesszük az almatölteléket, és a felkockázott naranccsal szórjuk meg.
A tetejére kerül a másik kinyújtott tészta.
Megszúrjuk a tetejét, és megkenjük tojás és tejföl keverékével.
Sütőben készre sütjük.
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori