Narancsos almás lepény
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 1kg narancs
  • 5-6kg alma
  • 0,46kg porcukor
  • 0,03kg őrölt fahéj
  • 0,8kg margarin
  • 0,8kg kristálycukor
  • 0,08kg sütőpor
  • 2,2kg liszt
  • 1l tejföl
  • 11db tojás
  • 0,06kg vaníliás cukor
Elkészítés
  1. Hagyományos linzertésztát készítünk.
  2. Kétfelé osztjuk, kinyújtjuk.
  3. Közben a reszelt almából fahéjból, vaníliás cukorból összedolgozzuk a tölteléket.
  4. A kinyújtott tésztára tesszük az almatölteléket, és a felkockázott naranccsal szórjuk meg.
  5. A tetejére kerül a másik kinyújtott tészta.
  6. Megszúrjuk a tetejét, és megkenjük tojás és tejföl keverékével.
  7. Sütőben készre sütjük.
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori