Pulykabrassói burgonyakockával
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 12kg pulykahús
  • 1l étolaj
  • 0,2kg fokhagyma
  • 0,05kg fűszerpaprika
  • 0,1kg füstöltalap íz
  • 0,05kg majoranna
  • 0,03kg bors fekete
  • 0,1kg tengeri só
  • 30kg burgonya
  • 3l étolaj
Elkészítés
  1. Szalonnát apró kockára vágjuk, kevés olajon lepirítjuk hozzáadjuk az apró kockára vágott pulykamellet, esetleg combfilét.
  2. Ízesítjük őrölt fekete borssal, kevés fűszerpaprikával, tört fokhagymával, sóval.
  3. Kevés vízzel felengedjük, puhára pároljuk, majd lepirítjuk. Burgonyát kockára vágjuk étolajban kisütjük, majd tálaljuk a kész hússal és a csemegeuborkával.
  4. A szalonna helyett füstölt alapízt adhatunk a húshoz, akkor a kalóriatartalma alacsonyabb lesz.