Pulykapörkölt burgonyafőzelékkel
Fogás
Főfogás
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
20
kg
burgonya
0,02
kg
babérlevél
0,2
kg
só
0,4
kg
só nélküli ételízesítő
8
kg
pulykacomb filé
2
kg
vöröshagyma
0,2
kg
fokhagyma
0,1
kg
fűszerpaprika
2
l
tejföl
2
l
olaj
Elkészítés
A burgonyát felkockázzuk, feltesszük főni sóval és az ételízesítővel.
A vöröshagymát kockázzuk és kevés olajon pároljuk, közben felkockázzuk a pulykahúst és a hagymára tesszük.
Belevágjuk a fokhagymát, adunk hozzá kevés sót, borsot, majd a legvégén a piros paprikát.
A burgonya negyedét kivesszük, összeturmixoljuk, majd ezzel besűrítjük a főzeléket, végül a tejföllel ízesítjük.