Rakott burgonya csemege uborkával
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 25kb burgonya
  • 1l étolaj
  • 50db tojás
  • 2kg debreceni
  • 4kg virsli
  • 0,4kg
  • 4l tejföl
  • 0,2kg morzsa
Elkészítés
  1. A burgonyát mosás után héjában megfőzzük, melegen meghámozzuk,1/2 cm-es vastagságú karikákra vágjuk.
  2. A tojásokat megfőzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.
  3. A tepsit kiolajozzuk, morzsával megszórjuk. Beleterítjük a burgonya felét, megsózzuk, étolajjal meglocsoljuk és a tojáskarikákat ráterítjük, majd az étolajban kicsit megfuttatott karikára vágott debrecenit a tojásra szórjuk és a maradék burgonyával befedjük. Megsózzuk.
  4. A tejfölt kikeverjük majd a burgonyára öntjük, morzsával picit meghintjük és pirosra sütjük.