Rántott halfilé zöldséges kölessel
Fogás
Főfogás
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
10
kg
pangasius
2,5
kg
zsemlemorzsa
1,2
kg
liszt
25
db
tojás
0,06
kg
jódozott só
5
kg
köles
10
kg
zöldségkeverék
0,5
kg
margarin
0,5
kg
sütőzsiradék
0,3
l
étolaj
0,005
kg
petrezselyem zöld
Elkészítés
A halat szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd panírozzuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába.
A szeleteket tepsibe rakjuk, befújjuk sütőzsiradékkal és megsütjük.
A köles kevés olajon átpirítjuk, felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, sózzuk, majd készre pároljuk.
A zöldségkeveréket kevés margarinon megpároljuk, ízesítjük sóval, petrezselyemzölddel.