Rántott szelet rizi-bizivel
Fogás
Főfogás
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
0,8
kg
búzaliszt (BL 55)
1
l
napraforgóolaj
9
kg
sertéskaraj
0,18
kg
jódozott só
25
db
tojás
2,5
kg
zsemlemorzsa
0,8
l
napraforgó olaj
0,28
kg
petrezselyemzöld
6
kg
nem fényezett rizs („A”)
0,18
kg
jódozott só
6
kg
mirelit zöldborsó
Elkészítés
A megmosott húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk.
Lisztbe felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajjal permetezve sütőben pirosra sütjük. Rizi-bizivel tálaljuk.
Megjegyzés
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori