Sajtos tallér
Mennyiség
4adag
Mennyiség
4adag
Hozzávalók
  • 120gramm búza finomliszt
  • 40gramm félzsíros óvári sajt
  • 40gramm trappista sajt
  • 40gramm 12% zsírtartalmú tejföl
  • 20gramm lenmag
  • 16gramm tojás
  • 4gramm szódabikarbóna
  • 4gramm napraforgóolaj
  • 4gramm repcemagolaj
  • 4gramm őrölt kömény
  • 1gramm jódozott só
Elkészítés
  1. A sajtokat kislyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Minden hozzávalót keverőtálba teszünk, alaposan összedolgozzuk. Kellemesen rugalmas tésztát kell kapnunk.
  3. Egyforma darabokra mérjük (20 g), kicsit meggömbölyítjük a darabokat.
  4. Ostyasütő formában pár perc alatt készre sütünk, mindkét oldalán egy-egy darabot. (Ha nincs ostyasütőnk, akkor a vékonyra sodort lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 220 fokra előmelegített sütőbe. 5-6 perc alatt pirosra sütjük, de ekkor fel fognak púposodni a lapocskák).
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)