Sajtos-tejszínes sertéscsíkok rizzsel
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 9kg sertéscomb
  • 1,5l főzőtejszín
  • 2l tej
  • 2kg trappista sajt
  • 1,5kg vöröshagyma
  • 0,8kg liszt
  • 0,1kg jódozott só
  • 0,5l étolaj
  • 6kg rizs
  • 0,01kg petrezselyemzöld
Elkészítés
  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst.
  3. Mikor félig megpuhult, habarjuk liszttel, tejjel és tejszínnel.
  4. Ízesítjük, majd pároljuk.
  5. A legvégén belekeverjük a reszelt sajtot.
  6. A rizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel és készre pároljuk.
  7. Ízesítjük sóval és petrezselyem levéllel.