Sajtos-tejszínes sertéscsíkok rizzsel
Fogás
Főfogás
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
9
kg
sertéscomb
1,5
l
főzőtejszín
2
l
tej
2
kg
trappista sajt
1,5
kg
vöröshagyma
0,8
kg
liszt
0,1
kg
jódozott só
0,5
l
étolaj
6
kg
rizs
0,01
kg
petrezselyemzöld
Elkészítés
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon pirítjuk.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst.
Mikor félig megpuhult, habarjuk liszttel, tejjel és tejszínnel.
Ízesítjük, majd pároljuk.
A legvégén belekeverjük a reszelt sajtot.
A rizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel és készre pároljuk.
Ízesítjük sóval és petrezselyem levéllel.