A sertéshúst húslevesként főzzük meg a zöldségekkel.
Annyi a különbség, hogy mivel itt a zöldségekből mártást készítünk, ezért mennyiségben többet használunk fel belőlük, mintha csak levest főznénk.
Amint a zöldségek és a hús is megpuhultak, a zöldségeket kivesszük az edényből és a leves levének fokozatos adagolásával, valamint botmixer segítségével turmixoljuk, pürésítjük.
Így kapjuk a mártásalapot, amit tejfölös-lisztes habarással sűrítünk és állítjuk be a végleges ízét és állagát.
A mártás pikáns ízét mustár hozzáadásával érjük el.
A kész mártásalaphoz hozzákeverjük a húscsíkokat és együtt adagoljuk a kifőtt tésztára.
A rövidcső száraztésztát enyhén sós vízben puhára főzzük (a főzési időt az útmutató határozza meg).