Sertéscsíkok hamis vadasmártásban
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 7kg csíkozott sertéscomb
  • 3kg sárgarépa
  • 2kg mirelit paszternák
  • 1,8l tejföl (12%)
  • 0,8kg vöröshagyma
  • 0,5l étolaj
  • 0,5kg finomliszt
  • 0,4kg mustár
  • 0,25kg
  • 0,01kg egész babérlevél
  • 0,01kg őrölt feketebors
  • 5kg rövidcső tészta
Elkészítés
  1. A sertéshúst húslevesként főzzük meg a zöldségekkel.
  2. Annyi a különbség, hogy mivel itt a zöldségekből mártást készítünk, ezért mennyiségben többet használunk fel belőlük, mintha csak levest főznénk.
  3. Amint a zöldségek és a hús is megpuhultak, a zöldségeket kivesszük az edényből és a leves levének fokozatos adagolásával, valamint botmixer segítségével turmixoljuk, pürésítjük.
  4. Így kapjuk a mártásalapot, amit tejfölös-lisztes habarással sűrítünk és állítjuk be a végleges ízét és állagát.
  5. A mártás pikáns ízét mustár hozzáadásával érjük el.
  6. A kész mártásalaphoz hozzákeverjük a húscsíkokat és együtt adagoljuk a kifőtt tésztára.
  7. A rövidcső száraztésztát enyhén sós vízben puhára főzzük (a főzési időt az útmutató határozza meg).