Sült csirkecomb zöldséges rizzsel
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 0,004csomag bors
  • 0,0005csomag majoranna
  • 15kg csirkecomb
  • 0,8l napraforgóolaj
  • 0,18kg jódozott só
  • 0,6l napraforgóolaj
  • 6kg barnarizs
  • 0,14kg jódozott só
  • 5,5kg mexikói mirelit vegyes zöldség
Elkészítés
  1. A csirkecombokat megmossuk, átnézzük, és az esetleges tollmaradékot eltávolítjuk.
  2. Lecsepegtetjük, ízesítésként bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, és majorannával.
  3. Tepsiben egymás mellé tesszük, és tetejére olajat öntünk.
  4. Előmelegített sütőbe téve készre sütjük.
  5. A láng ne legyen túl erős, hogy a hús jól át tudjon sülni.
  6. Akkor kész, ha a hús könnyen leválik a csontról és a bőre is szép piros.
  7. Köretként szinte minden rizs, burgonyaköret illik hozzá, de ne feledkezzünk meg a salátáról, savanyúságról, befőttről sem.
  8. A barna rizst egy kevés olajon megfuttatjuk, majd feltesszük dupla mennyiségű sós vízben főni.
  9. Ezalatt a mirelit vegyes zöldséget olajon puhára pároljuk.
  10. Majd amikor elkészültek, óvatosan összekeverjük és tálaljuk.