Sült csirkecomb zöldséges rizzsel
Fogás
Főfogás
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
0,004
csomag
bors
0,0005
csomag
majoranna
15
kg
csirkecomb
0,8
l
napraforgóolaj
0,18
kg
jódozott só
0,6
l
napraforgóolaj
6
kg
barnarizs
0,14
kg
jódozott só
5,5
kg
mexikói mirelit vegyes zöldség
Elkészítés
A csirkecombokat megmossuk, átnézzük, és az esetleges tollmaradékot eltávolítjuk.
Lecsepegtetjük, ízesítésként bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, és majorannával.
Tepsiben egymás mellé tesszük, és tetejére olajat öntünk.
Előmelegített sütőbe téve készre sütjük.
A láng ne legyen túl erős, hogy a hús jól át tudjon sülni.
Akkor kész, ha a hús könnyen leválik a csontról és a bőre is szép piros.
Köretként szinte minden rizs, burgonyaköret illik hozzá, de ne feledkezzünk meg a salátáról, savanyúságról, befőttről sem.
A barna rizst egy kevés olajon megfuttatjuk, majd feltesszük dupla mennyiségű sós vízben főni.
Ezalatt a mirelit vegyes zöldséget olajon puhára pároljuk.
Majd amikor elkészültek, óvatosan összekeverjük és tálaljuk.