Sütőtökös burgonyapüré
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
  • 600g burgonya
  • 320g sütőtök
  • 40g margarin
  • 2g jódozott só
  • 0,4g gyömbér
Elkészítés
  1. A burgonyát tisztítjuk, mossuk, a tököt mossuk, magjait eltávolítjuk.
  2. A tököt sütőben szárazon puhára sütjük, ha kész kikanalazzuk a héjából, félre tesszük.
  3. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a villával eldolgozott tököt, a margarint és a gyömbért, elkeverjük, tálaljuk.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.