Szárnyasrizottó sajt szórattal
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 0,1kg jódozott só
  • 0,02kg fekete bors
  • 0,2kg petrezselyem zöld
  • 8,5kg csirkemell
  • 3kg csirkemáj
  • 1,5kg vöröshagyma
  • 3kg mirelit zöldborsó
  • 1,5kg mirelit sárgarépa
  • 10kg rizs
  • 2kg mirelit gomba
  • 1kg trappista sajt
  • 0,8l napraforgó olaj
  • 0,1kg bazsalikom
Elkészítés
  1. Felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a rizst.
  2. Felöntjük vízzel, forraljuk 1-2 percig, majd fedő alatt hagyjuk saját gőzében párolódni.
  3. A csirkehúst és a csirkemájat apróra vágjuk.
  4. Megfuttatjuk kevés olajon, majd hozzáadjuk a zöldborsót, vöröshagymát, sárgarépát és a felszeletelt gombát.
  5. Együtt megpároljuk.
  6. Ha a rizs megpuhult, hozzá adjuk a zöldségeket és a húst, fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és a finomra vágott petrezselyemmel.
  7. A rizottót tányérra rakjuk és meghintjük reszelt sajttal.
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Egyszeri