Szárnyasrizottó sajt szórattal
Fogás
Főfogás
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
0,1
kg
jódozott só
0,02
kg
fekete bors
0,2
kg
petrezselyem zöld
8,5
kg
csirkemell
3
kg
csirkemáj
1,5
kg
vöröshagyma
3
kg
mirelit zöldborsó
1,5
kg
mirelit sárgarépa
10
kg
rizs
2
kg
mirelit gomba
1
kg
trappista sajt
0,8
l
napraforgó olaj
0,1
kg
bazsalikom
Elkészítés
Felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a rizst.
Felöntjük vízzel, forraljuk 1-2 percig, majd fedő alatt hagyjuk saját gőzében párolódni.
A csirkehúst és a csirkemájat apróra vágjuk.
Megfuttatjuk kevés olajon, majd hozzáadjuk a zöldborsót, vöröshagymát, sárgarépát és a felszeletelt gombát.
Együtt megpároljuk.
Ha a rizs megpuhult, hozzá adjuk a zöldségeket és a húst, fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és a finomra vágott petrezselyemmel.
A rizottót tányérra rakjuk és meghintjük reszelt sajttal.
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri