Szilvás, zabpelyhes sütemény
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 6kg szilva
  • 2,4kg kristálycukor
  • 2kg zabpehely
  • 2l joghurt
  • 45db tojás
  • 1,6l étolaj
  • 1kg búzaliszt
  • 1kg rozsliszt
  • 0,01kg sütőpor
Elkészítés
  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjét felhabosítjuk a cukorral.
  3. A száraz nyersanyagokat összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a joghurtot, az étolajat, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.
  5. Sütőpapírral bélelt magas tepsibe öntjük, és közepes lángnál 35-40 percig sütjük.
  6. Ügyeljünk rá, hogy a közepe is átsüljön. (Tűpróba!)
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori