Szilvás, zabpelyhes sütemény
Fogás
Desszert
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
6
kg
szilva
2,4
kg
kristálycukor
2
kg
zabpehely
2
l
joghurt
45
db
tojás
1,6
l
étolaj
1
kg
búzaliszt
1
kg
rozsliszt
0,01
kg
sütőpor
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét felhabosítjuk a cukorral.
A száraz nyersanyagokat összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a joghurtot, az étolajat, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt magas tepsibe öntjük, és közepes lángnál 35-40 percig sütjük.
Ügyeljünk rá, hogy a közepe is átsüljön. (Tűpróba!)
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori