Tejbedara
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 2,5kg búzadara
  • 0,7kg kristálycukor
  • 0,01kg jódozott konyhasó
  • 25l pasztőrözött (2,8%) tej
  • 2kg porcukor
  • 20g fahéj
Elkészítés
  1. A forrásban lévő pici sóval ízesített tejbe, folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát.
  2. Kis lángon továbbra is kevergetve megfőzzük.
  3. Amikor kész belekeverjük a cukrot is
  4. Főzés közben ízesíthetjük citrom, esetleg narancshéjjal.
  5. Tálaláskor megszórhatjuk kakaóval, vagy őrölt fahéjjal elkevert porcukorral.
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

7-10 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Egyszeri