Tejbedara
Fogás
Desszert
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
2,5
kg
búzadara
0,7
kg
kristálycukor
0,01
kg
jódozott konyhasó
25
l
pasztőrözött (2,8%) tej
2
kg
porcukor
20
g
fahéj
Elkészítés
A forrásban lévő pici sóval ízesített tejbe, folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát.
Kis lángon továbbra is kevergetve megfőzzük.
Amikor kész belekeverjük a cukrot is
Főzés közben ízesíthetjük citrom, esetleg narancshéjjal.
Tálaláskor megszórhatjuk kakaóval, vagy őrölt fahéjjal elkevert porcukorral.
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
7-10 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri