Teljes kiőrlésű, narancsos-tökös pite
Fogás
Desszert
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
4,8
kg
teljes kiőrlésű rozsliszt
3,2
kg
búza finomliszt
20
db
tojás
0,1
kg
margarin (80%)
1
kg
kristálycukor
0,05
kg
sütőpor
0,005
kg
jódozott konyhasó
6
kg
sütőtök
1,5
kg
narancs
Elkészítés
A sütőtököt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a narancs levében a lereszelt héjával puhára főzzük.
A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a puha margarint és sütőport, majd a kihűlt tököt.
A tojásfehérjét felverjük, és összeforgatjuk a tökös masszával.
Sütőpapírral bélelt formában sütőben pirosra sütjük.
Szivacsos szerkezetű, nagyon könnyű, puha tésztája lesz
A sütés közben a tök leül a tészta aljára.
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
7-10 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori