Teljes kiőrlésű, narancsos-tökös pite
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 4,8kg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 3,2kg búza finomliszt
  • 20db tojás
  • 0,1kg margarin (80%)
  • 1kg kristálycukor
  • 0,05kg sütőpor
  • 0,005kg jódozott konyhasó
  • 6kg sütőtök
  • 1,5kg narancs
Elkészítés
  1. A sütőtököt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a narancs levében a lereszelt héjával puhára főzzük.
  2. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a puha margarint és sütőport, majd a kihűlt tököt.
  3. A tojásfehérjét felverjük, és összeforgatjuk a tökös masszával.
  4. Sütőpapírral bélelt formában sütőben pirosra sütjük.
  5. Szivacsos szerkezetű, nagyon könnyű, puha tésztája lesz
  6. A sütés közben a tök leül a tészta aljára.
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

7-10 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori