Tepsis palacsintatekercs, mustáros salátával
Mennyiség
4adag
Mennyiség
4adag
Hozzávalók
A palacsintához:
  • 320g búzaliszt
  • 240g tej (1,5% zsírtartalmú)
  • 120g sajt
  • 40g tojás
  • 12g napraforgóolaj
  • 12g repcemagolaj
  • 1csokor friss petrezselyem levél
  • 3g jódozott só
A salátához:
  • jégsaláta
  • 40ml citromlé
  • 40g mustár
  • 28g méz
  • 12g oliva olaj
  • 0,4g jódozott só
Elkészítés
  1. A lisztet a tojással, sóval, tejjel (ha szükséges, még egy kevés szénsavas vízzel) sűrűbb palacsintatésztává keverjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 ℃-ra. Beleteszünk egy kisebb tepsit, sütőpapírral kibélelve és az olajjal megkenve (vagy olaj spray-vel befújva), hogy jól átmelegedjen.
  3. A sütőpapírra csorgatjuk a tésztát, egyenletesen elterítjük a tepsiben, és a sütőbe tolva, 10-12 perc alatt átsütjük.
  4. Közben lereszeljük a sajtot, mossuk és aprítjuk a petrezselymet.
  5. A sütőből kivéve, a még forró tésztára szórjuk a sajtot és a petrezselymet, feltekerjük (mint a piskótatekercset), hagyjuk kicsit hűlni. Ha a sajt megolvad, összetartja a tekercset, szépen szeletelhető lesz.
  6. A salátát alaposan megmossuk, széles csíkokra vágjuk, hagyjuk lecsöpögni.
  7. A dresszinghez minden alapanyagot egy tálba rakunk, habverővel elkeverjük, míg kissé besűrűsödik és a salátára öntjük.
Megjegyzés

Közzétéve az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében.

(A kép illusztráció.)