Túrógombóc
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 7kg félzsíros tehéntúró
  • 50db tojás („M”)
  • 3kg búzadara
  • 0,5l napraforgó olaj
  • 2kg zsemlemorzsa
  • 0,005kg jódozott só
  • 1kg porcukor
  • 2,5l tejföl (20 %)
Elkészítés
  1. A tehéntúrót gondosan áttörjük, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával.
  2. Egy kis sót adunk hozzá és 3-4 órát pihentetjük.
  3. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, majd sós vízben 5 perc alatt kifőzzük.
  4. A zsemlemorzsát arany barnára pirítjuk az olajon és beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat.
  5. A tejfölhöz kevés porcukrot keverünk és locsoljuk le a gombócokat.
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori