Túrógombóc
Fogás
Desszert
Mennyiség
100
fő
Mennyiség
100
fő
Hozzávalók
7
kg
félzsíros tehéntúró
50
db
tojás („M”)
3
kg
búzadara
0,5
l
napraforgó olaj
2
kg
zsemlemorzsa
0,005
kg
jódozott só
1
kg
porcukor
2,5
l
tejföl (20 %)
Elkészítés
A tehéntúrót gondosan áttörjük, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával.
Egy kis sót adunk hozzá és 3-4 órát pihentetjük.
Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, majd sós vízben 5 perc alatt kifőzzük.
A zsemlemorzsát arany barnára pirítjuk az olajon és beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat.
A tejfölhöz kevés porcukrot keverünk és locsoljuk le a gombócokat.
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori