Zabpelyhes sertésvagdalt
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 8kg sertéscomb
  • 15db zsemle
  • 0,3kg zsemlemorzsa
  • 1,2kg zabpehely
  • 15darab tojás
  • 1kg vöröshagyma
  • 0,3l étolaj
  • 0,5kg édes fűszerpaprika
  • 0,06kg jódozott só
  • 0,005kg őrölt fehér bors
  • 0,02kg fokhagyma
  • 20kg fejeskáposzta
  • 2,5 kg paradicsompüré
  • 1,4kg liszt
  • 0,8kg kristálycukor
  • 0,005 kg petrezselyemzöld
Elkészítés
  1. A sertéscombot ledaráljuk, a zsemléket beáztatjuk kinyomkodjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a darált sertéshúst, a kinyomkodott zsemléket, a zabpelyhet, a zsemlemorzsa egy részét, a tojásokat, a fűszerpaprikát, és a fűszereket, majd jól összekeverjük.
  3. A masszából rudakat formálunk, melyet olajozott, zsemlemorzsázott tepsibe rakunk és megsütünk.
  4. A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk.
  5. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, feltesszük főni (kb. 20 perc).
  6. Ízesítjük.
  7. Elkészítjük a zsemleszínű rántást, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd a sűrített paradicsomot is.
  8. Amikor a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomos rántást, a megfelelő sűrűséget beállítjuk, végül cukorral ízesítjük.