A sertéscombot ledaráljuk, a zsemléket beáztatjuk kinyomkodjuk.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a darált sertéshúst, a kinyomkodott zsemléket, a zabpelyhet, a zsemlemorzsa egy részét, a tojásokat, a fűszerpaprikát, és a fűszereket, majd jól összekeverjük.
A masszából rudakat formálunk, melyet olajozott, zsemlemorzsázott tepsibe rakunk és megsütünk.
A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, feltesszük főni (kb. 20 perc).
Ízesítjük.
Elkészítjük a zsemleszínű rántást, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd a sűrített paradicsomot is.
Amikor a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomos rántást, a megfelelő sűrűséget beállítjuk, végül cukorral ízesítjük.