Zelleres-pórés fussili
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
  • 400g zeller
  • 280g durum fussili tészta
  • 240g póréhagyma
  • 120g félzsíros óvári sajt
  • 32g margarin
  • 32g búza finomliszt
  • 4dl tej (1,5%)
  • 1g jódozott só
  • 1g szerecsendió
  • 1g őrölt fehér bors(ízlés szerint)
Elkészítés
  1. A zellert hámozzuk, mossuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A pórét előkészítés után vékony félkarikákra vágjuk.
  2. A margarinon elkezdjük párolni a pórét, majd hozzáadjuk a reszelt zellert is.
  3. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, ráhintjük a lisztet, kevergetjük, majd kis idő után ráöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, kiforraljuk.
  4. Összekeverjük a mártást az enyhén sós vízben kifőtt tésztával. A tetejét tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)