Zellervagdalt
Mennyiség
1főre
Mennyiség
1főre
Hozzávalók
  • 140gramm zeller
  • 60gramm teljes kiőrlésű kenyér
  • 40gramm póréhagyma
  • 20gramm trappista sajt
  • 10gramm zabpehely
  • 3gramm napraforgó olaj
  • 3gramm repcemagolaj
  • 2gramm friss bazsalikom
  • 1db tojásközepes (M)
  • 0,8dl tej1,5%-os zsírtartalmú
  • 0,4gramm jódozott só
  • 0,25csokor friss petrezselyem
Elkészítés
  1. A zellert tisztítjuk, mossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük
  2. A kenyeret, a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, a sajtot kislyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Egy keverőtálba tesszük a kenyeret, a zellert, a zabpelyhet, a tojást, és a reszelt sajtot. Alaposan elkeverjük.
  4. A zöldfűszereket finomra vágjuk, belekeverjük, sózzuk és alaposan összekeverjük.
  5. Kiolajozott, sütőpapíros tepsibe egyforma halmokat rakunk, 160 fokon készre sütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)