Zöldborsóleves

posted in: Leves, Receptek | 0


Közétkeztető: Balatonfenyves Önkormányzata Konyha

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Recept nyomtatása
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves
Fogás Levesek
Mennyiség
Hozzávalók
  • 7 kg mirelit zöldborsó
  • 0,3 kg
  • 0,3 kg cukor
  • 0,5 l étolaj
  • 3 csomó petrezselyemzöld
  • 0,6 kg liszt
Fogás Levesek
Mennyiség
Hozzávalók
  • 7 kg mirelit zöldborsó
  • 0,3 kg
  • 0,3 kg cukor
  • 0,5 l étolaj
  • 3 csomó petrezselyemzöld
  • 0,6 kg liszt
Zöldborsóleves
Elkészítés
  1. Olajban a cukrot világosra pirítjuk hozzáadjuk a zöldborsót, a petrezselyemzöldet, a sót és fedő alatt pároljuk.
  2. Ha megkívánja, kevés vizet adunk hozzá.
  3. Addig pároljuk míg puha lesz, vízzel felengedjük, felforraljuk és a világos rántást hozzáadása után jól kiforraljuk.
  4. Betétnek adhatunk hozzá vajas galuskát.
Megjegyzés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori

Vélemény, hozzászólás?